Jan
Jan Entertainment 18 apr 2019

Dit zijn de 10 beste actiefilms die je op Netflix kunt vinden

Anno 2019 is het leven een aaneenschakeling van uitdagingen, ook voor de doorwinterde Netflix-fan. Probeer tussen al die duizenden films maar eens exact die film te vinden die je wilt zien. Moeilijk, maar niet onmogelijk, zeker niet als je zoekt binnen een bepaald genre. Dit zijn de tien beste actiefilms die je op Netflix kunt vinden.

‘The Dark Knight’, 2008

Gotham City is (zoals altijd) in gevaar en aan Bruce Wayne en James Gordon de taak om de stad van de zoveelste aanval te redden. Samen met Officier van Justitie, Harvey Dent, bedenken ze de beste strategie om de grootste bedreiging ooit te neutraliseren. Batman gaat in ‘The Dark Knight’ een rechtstreeks duel aan met zijn aartsvijand The Joker en het resultaat is een van de spannendste superheldenfilms ooit.

‘The Dark Knight’ scoort een 9 op IMDb en staat nu op Netflix.

‘Terminator 2’, 1991

Tien jaar geleden was Sarah Connor het slachtoffer van een moordlustige Terminator. Nu krijgt haar zoon te maken met een andere uitdaging. In de toekomst neemt hij het, als leider van het verzet, op tegen Skynet. Zijn grootste en meest gevaarlijke tegenstander is een nog veel dodelijkere versie van de Terminator. Arnold Schwarzenegger zal in de rol van de oudere Terminator het moordcomplot dwarsbomen.

‘Terminator 2: Judgement Day’ scoort een 8,5 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

‘The Dark Knight Rises’, 2012

Het is acht jaar geleden dat Batman verdween en van held veranderde in een vluchteling. Nu hij de primaire verdachte is van de moord op Harvey Dent, heeft de Dark Knight alles opgegeven. Voor commissaris Gordon is dat zeker geen slecht uitgangspunt en het heeft ook een positief effect gehad op de criminaliteit in Gotham City.

Dat verandert met de komst van een mysterieuze dief. Bane, een gemaskerde terrorist, zorgt ervoor dat Bruce weer in actie moet komen. Of Batman wel opgewassen is tegen deze meedogenloze Bane mag je zelf ontdekken.

‘The Dark Knight Rises’ krijgt een 8,4 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

‘Django Unchained’, 2012

Sommige films zijn alleen al interessant omwille van de regisseur. Staat de naam Quentin Tarantino prominent vermeld, dan weet je dat het goed zit. Als daarnaast sterren als Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington en Samuel L. Jackson tot de cast behoren, dan kan het niet anders dan goed zijn.

De klassieker speelt zich enkele jaren voor de Amerikaanse burgeroorlog af. Django is een slaaf die door Dr. King Schultz wordt gekocht om een gevaarlijke klus te klaren. Nadat deze is uitgevoerd zou hij worden vrijgelaten. Dit blijkt echter minder eenvoudig dan gedacht.

‘Django Unchained’ scoort een 8,4 op IMDb en staat nu op Netflix.

‘V for Vendetta’, 2006

Een van de mooiste en tegelijk meest ondergewaardeerde films van de laatste jaren. V is de mysterieuze naam van de man die een vrouw in nood redt. Hij is weergaloos charismatisch, maar vooral een meester in list en bedrog. Dat V ook nog eens lekker kan vechten is natuurlijk een groot voordeel. In zijn eentje ontketent hij een ware revolutie, blaast gebouwen op en neemt en passant ook nog de media over. De opstand is bijna compleet.

‘V for Vendetta scoort’ een 8,2 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

‘The Bourne Ultimatum’, 2007

Een spion met geheugenverlies is niet direct de meest voor de hand liggende succesformule. Toch is dat de basis voor dit verhaal. Handig als je niet meer weet wie je bent, maar het zorgt wel voor wat minder aantrekkelijke problemen. Jason Bourne komt daar snel genoeg achter als hij de hele wereld doorkruist na een fatale schietpartij in Moskou. Het zijn zeker geen vakantietrips om naar uit te kijken, maar een spannend kat-en-muis spel tussen de spion en allerhande organisaties die het op Bourne gemunt hebben.

‘The Bourne Ultimatum’ is te zien op Netflix en scoort een 8 op IMDb.

‘Star Trek’, 2009

‘Star Trek’ is nog altijd een van de meest gewaardeerde series, maar weet je ook hoe het ooit begon? Waarschijnlijk niet. Deze uitvoering van ‘Star Trek’ brengt daar verandering in. We zien hoe het verhaal is ontstaan en hoe de uiteindelijke crew werd samengesteld. Voor de liefhebbers is dit dan ook de allerbeste ‘Star Trek’-film ooit, dus hij mag niet ontbreken op je bucketlist.

‘Star Trek’ scoort een 8 op IMDb en staat nu op Netflix.

 ‘IP Man’, 2008

‘IP Man’ is een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de jaren ’30. IP Man is de held van de buurt en staat bekend om zijn vechttechnieken en zijn integere levenswijze. Wonderbaarlijk genoeg neemt hij geen leerlingen aan en leeft hij als een soort kluizenaar.

De invasie van Japan zal zijn leven compleet overhoop gooien en een einde maken aan de rust die zijn leven kenmerkt. De Japanse bezetter houdt goed huis en daagt elke vechter uit in een één-op-één-gevecht. In die situatie heeft IP Man weinig keus.

‘IP Man’ scoort een 8 op IMDb en staat nu op Netflix.

‘The Bourne Identity’, 2002

We hadden het al eerder over ‘The Bourne Ultimatum’, maar de film waar alles mee begon mag natuurlijk niet ontbreken. Ook hier staat het gegeven van geheugenverlies centraal. Een drenkeling wordt door Italianen gered uit de Middellandse Zee. Het probleem is echter tweeledig: wie is hij en waarom heeft hij twee kogelgaten in zijn rug?

‘The Bourne Identity’ staat op Netflix en heeft een IMDb-score van 7,9.

‘Taken’, 2008

‘Taken’ is een relatief onbekende film, maar zeker niet minder goed. Met een score van 7,8 in de IMDb-database verdient deze film zijn plek in onze top 10. Het verlies van je dochter is voor elke ouder een ware nachtmerrie. Voor Bryan Mills is het echter het begin van een hele hoop ellende voor de daders. Als dochter Kim in Parijs in handen valt van vrouwenhandelaren, heeft hij maar één boodschap aan de verantwoordelijken: ‘I will find you, and I will kill you‘.

‘Taken’ scoort een 7,8 op IMDb en staat nu op Netflix.

Liever een historische film?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste actiefilms die je op Netflix kunt vinden
Sluiten