Lesley
Lesley Entertainment 8 nov 2018

De 10 beste series op Netflix volgens IMDb

Er staan zoveel series op Netflix dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt die klassieker eindelijk eens bekijken, maar ook niet achterop hinken door een nieuwe reeks te skippen. Het is bijna nog gemakkelijker om te beslissen wat jij en je lief vanavond eten. Bijna. Gelukkig weet IMDb raad. Dit zijn de beste series op Netflix volgens de filmdatabase. 

‘Arrested Development’, IMDb-score: 8.9

‘Arrested Development’ is een heerlijke komedie die inmiddels aan haar vijfde seizoen zit. De serie kan met o.a. Jason Bateman, Portia De Rossi, Will Arnet en Michael Cera rekenen op een sterrencast en volgt het verhaal van Michael Bluth. De weduwnaar heeft een zoon van 13, George-Michael. Die moet de familie bij elkaar houden nadat vaderlief in de gevangenis belandt. En de familie-erfenis? Die is op.

beste series netflix

‘House of Cards’, IMDb-score: 8.9

De allereerste Netflix Original zorgde ervoor dat het platform snel succesvol werd. De reeks draait rond Frank Underwood, een genadeloze en ambitieuze politicus in Washington D.C. die uiteindelijk ook het land moet gaan leiden. Deze maand verschijnt het zesde en laatste seizoen.

beste series netflix

‘Friends’, IMDb-score: 8.9

De oudste en zonder twijfel de meest succesvolle sitcom ooit gemaakt. Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler en Joey leven in New York en krijgen te maken met de dingen die jij en ik ook meemaken in het dagelijks leven. Of het nu gaat om de liefde, geld of je werk: het zijn herkenbare situaties en dat maakt de serie zo succesvol. Al zal Joey’s catchphrase How you doin” daar ook wel iets mee te maken hebben.

beste series netflix

‘Stranger Things’, IMDb-score: 8.9

Deze reeks weet drama en horror perfect te combineren en hield bij haar release in 2016 miljoenen mensen op het puntje van hun stoel. ‘Stranger Things’ speelt zich af in Hawkins, in de jaren ’80. Wanneer Will van de aardbodem verdwijnt, opent zijn moeder samen met de lokale autoriteiten een onderzoek naar de verdwijning. Al snel komen ze erachter dat er meer achter zit en ook geheime overheidsexperimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een zeer vreemd meisje komen er bij kijken.

beste series netflix

‘Fargo’, IMDb-score: 9

Veel mensen kennen de film uit 1996, maar ook de recent verschenen serie wist veel indruk te maken. Elk seizoen vertelt in tien afleveringen een ander verhaal, telkens over een misdaad in de omgeving van Minnesota.

In het eerste seizoen krijgen passant Lorne Malvo en verzekeringsagent Lester Nygaard het met de politie aan de stok, in het tweede seizoen wordt een lid van de criminele Gerhardt-familie aangereden door Peggy Blumsquit, en in het derde seizoen probere, Ray Stussy en Nikki Swango rijk te worden door een kostbare postzegel te stelen.

beste series netflix

‘Sacred Games’, IMDb-score: 9.1

‘Sacred Games’ staat pas sinds dit jaar op Netflix, maar behoort nu al tot een van de beste series van het platform. De serie vertelt het verhaal van Sartja Singh die, als afgematte politie-agent, in de schaduw van zijn overleden vader leeft. Wanneer hij een tip krijgt over de verblijfplaats van Ganesh Gaitonde, een beruchte misdadiger die al zestien jaar gezocht wordt, begint zijn avontuur in de onderwereld van India.

beste series netflix

‘Sherlock’, IMDb-score: 9.2

Sherlock Holmes is zonder enige twijfel ‘s werelds bekendste en meest geniale detective ooit. Hoe de beste man in de 21e eeuw overleeft? Bijzonder goed. Hij verveelt zich te pletter en gaat daarom ingewikkelde misdaden oplossen, waardoor hij in aanraking komt met Dr. Watson.

beste series netflix

‘Cosmos: A Spacetime Odyssey’, IMDb-score: 9.3

Dr. Neil deGrasse Tyson is een absolute legende en hij blaast nieuw leven in het legendarische, gelijknamige programma uit de jaren ’80. Dat werd destijds gepresenteerd door Carl Sagan. De nieuwe reeks geeft kijkers opnieuw een beeld van de kosmos in dertien afleveringen.

beste series netflix

‘Rick and Morty’, IMDb-score: 9.3

‘Rick and Morty’ is een cartoonserie zoals die hoort te zijn. Rick is een oude instabiele wetenschapper die sinds kort opnieuw contact heeft met zijn dochter. Daardoor spendeert hij bijzonder veel tijd met zijn kleinkind Morty, die hij meeneemt op bizarre avonturen. Denk: het duo reist door het heelal en parallelle universums, waardoor Morty vaak in de problemen komt.

beste series netflix

‘Breaking Bad’, IMDb-score: 9.5

Als je deze serie nog niet gezien hebt, is ‘ie je vast al zo’n honderd keer getipt. De reeks volgt professor Walter White, die terminale longkanker blijkt te hebben en geld wil inzamelen voor zijn gezin. Dat doet hij door de puurste crystal meth ooit te maken, waardoor zijn reputatie in het wereldje legendarisch wordt en hij helemaal doorslaat. Enter de meedogenloze Heisenberg en je hebt een dijk van een serie.

beste series netflix

Meer Netflix?

Dit zijn de 10 meest geliefde Netflix-personages

Bron: Want

Reageer op artikel:
De 10 beste series op Netflix volgens IMDb
Sluiten