Life

Dit zijn volgens Apple de 10 beste ‘Shot on iPhone’-foto’s

En ze zijn indrukwekkend

Fotografen van over de hele wereld hebben hun beste foto’s ingestuurd voor de Shot on iPhone-fotowedstrijd. Met hun iPhone hebben ze bijzondere momenten of visueel aantrekkelijke situaties weten vast te leggen. De tien winnende foto’s zijn binnenkort te bewonderen op billboards in diverse steden, in Apple Stores en op het internet.

De foto’s zijn met verschillende iPhone-modellen gemaakt, variërend van de iPhone 7 tot de iPhone Xs Max. De winnaars ervan zijn afkomstig uit Singapore, Duitsland, Wit-Rusland, Israël en de Verenigde Staten. We geven onder de foto ook de commentaar van de jury mee.

1. Alex Jiang (VS), iPhone Xs Max

Chen Man: “De kleuren op deze foto zijn prachtig en de compositie vertelt een verhaal. Als je inzoomt, zie je allerlei onverwachte details. De basketbalring in het midden zorgt voor een extra verhaallijn.”

2. Blake Marvin (VS), iPhone Xs Max

Austin Mann: “Bij deze foto kwam veel geduld en een perfecte timing kijken. Dankzij de ontbrekende sluitervertraging op iPhone en de HDR-feature zien we zowel de ogen van de wasbeer als de schaduwen aan de binnenkant van de holle boomstam. Dat is iets wat eerder bijna niet te doen was geweest met alleen natuurlijk licht.”

3. Darren Soh (Singapore), iPhone XS Max

Phil Schiller: “Dit is een weerspiegeling die eruitziet als een schilderij. Hier komen twee werelden samen. Je vraagt je meteen af waar deze foto is genomen en vooral ook hoe. De vogel in de hoek is het enige teken van leven in deze verder totaal surrealistische compositie.”

4. Nikita Yarosh (Wit-Rusland), iPhone 7

View this post on Instagram

Rupture . . #theshapesseries + #ShotoniPhone

A post shared by Nikita Yarosh (@yarosh.nikita_) on

Luísa Dörr: “Ik vind de eenvoud van deze foto heel mooi. De compositie, het licht, de details, … alles ziet er goed uit. Totdat je oog op dat ene afwijkende lijntje valt. Ik vroeg me meteen af wat er was gebeurd, waar dit is, wie hier is geweest. Voor mij is een foto pas goed als die niet alleen een sterk of mooi beeld bevat, maar je ook aan het denken zet en vervolgens in je hoofd blijft zitten.”

5. Dina Alfasi (Israël), iPhone X

Brooks Kraft: “Een uniek perspectief en een nieuwe invalshoek voor een onderwerp dat je veel ziet: de weerspiegeling. Ik vind het vooral leuk dat je meteen ziet wat het onderwerp is, maar niet hoe de foto is gemaakt. De plas heeft de vorm van een hart en zorgt voor een mooie symmetrie rond de persoon. De foto is mogelijk dankzij de scherptediepte die iPhone in de gewone fotomodus maakt. Met een digitale spiegelreflexcamera zou het lastig zijn geweest om alles scherp te krijgen.”

6. Elizabeth Scarrott (VS), iPhone 8 Plus

Brooks Kraft: “Een portret dat de verwondering van een kind in een prachtige setting toont. Het is een schitterende compositie die zowel het karakter van het meisje als haar waarneming van de omgeving laat zien.”

7. Andrew Griswold (VS), iPhone XS

Sebastien Marineau-Mes: “Een unieke compositie en een uniek kleurenpalet, waarbij de sterke punten van iPhone Xs volledig zijn benut. Het achtergrondpatroon spreekt me enorm aan omdat het op een andere, vervormde manier terugkomt in de waterdruppels. Ik merk dat ik erachter probeer te komen waar ik precies naar kijk en wat voor patroon het is.”

8. Bernard Antolin (VS), iPhone XS Max

View this post on Instagram

#utah

A post shared by B (@bernardantolin) on

Kaiann Drance: “Dit lijkt een heel eenvoudige landschapsfoto, maar het zwart-wit geeft er een heel andere lading aan. Daardoor komt het dramatische contrast tussen de wolken en het landschap veel beter tot zijn recht.”

9. LieAdi Darmawan (VS), iPhone XS

Beste foto's - Adi Darmawan

Luísa Dörr: “Voor mij heeft dit landschap veel weg van een portret van een ouder iemand. De lijnen van het berglandschap doen me denken aan een gerimpeld gezicht. Mensen tekenen al heel lang portretten en landschappen. Die hangen op de een of andere manier samen met iets in ons onderbewuste en daarom spreekt deze foto me zo aan: er zit een element in dat ik niet kan verklaren.”

10. Robert Glaser (Duitsland), iPhone 7

Beste foto's - Robert Glaser

Kaiann Drance: “Fantastisch dynamisch bereik. Er is detail op de foto in de weide, bomen en wolken. Mooie diepe lucht en aangename kleur in het algemeen.”

Denk je eraan om de volgende editie deel te nemen aan de Shot on iPhone-fotowedstrijd, maar wil je er niet op elke foto uitzien als een toerist?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


03-03-2019 - Leroy