Lesley
Lesley Entertainment 31 jan 2019

10 eerder onbekende series die de koude dagen net iets beter gaan maken

Iedereen is tegenwoordig een zelfverklaarde cinefiel, waardoor je continu te horen krijgt dat je die serie echt gezien moet hebben. Helaas blijft het vaak bij dezelfde adviezen, dus na 51 keer ‘Breaking Bad’, ‘Game of Thrones’ en ‘Suits’ te hebben gehoord, heb je weleens zin in iets anders. Deze 10 minder voor de hand liggende series zijn ook echte aanraders.

‘Arrested Development’ (2003)

Deze serie gaat over de levens van één behoorlijk gestoorde familie met onder andere Michael Cera en Jason Bateman in de hoofdrollen. Met een Emmy Award in de pocket is dit absoluut één van de betere comedy’s die je kunt kijken. In het begin is het niet helemaal duidelijk wat je kunt verwachten, waardoor veel mensen afhaken. Na een paar afleveringen ben je echter helemaal mee met de personages en de humor dus hou vol!

‘The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’ (2015)

Deze docu-serie vertelt het verhaal van Robert Durst, een miljonairszoon en tevens verdachte in diverse moordzaken. Tijdens de serie volgen we hem middels interviews en oude beelden, wat al snel doet denken aan ‘Making a Murderer’. Het zijn slechts zes afleveringen, wat deze serie ideaal maakt om in een weekendje weg te kijken.

‘Better Call Saul’ (2015)

Wie ‘Breaking Bad’ gezien heeft, zal ‘Better Call Saul’ gegarandeerd kunnen waarderen. Maar zelfs als je nog niet bekend met ander werk van Vince Gilligan is dit echt een must-see. Staat deze topper al eeuwen op je lijst, maar heb je hem nog niet gezien? Onterecht! ‘Better Call Saul’ zit vol spanning, excentrieke personages en een gezonde dosis humor.

‘Luther’ (2010)

De naam Idris Elba zou al genoeg reden moeten zijn om deze serie in één adem uit te kijken. De detectiveserie ‘Luther’ is snel, grauw, luguber en bevat originele moorden, wat best lastig is voor een tijd waarin we alles al gezien denken te hebben. Met name de de moordenaars zijn bijzonder tof gecast, wat het echt een genot maakt om te kijken. En nogmaals: Elba.

‘Homeland’ (2011)

‘Homeland’ geeft een bijzondere kijk in de heftige wereld van de Amerikaanse CIA. De bipolaire Carrie Mathison (glansrol van Claire Danes) verdenkt Nicholas Brody (gespeeld door Damian Lewis) van terroristische motieven en moet de rest van de wereld hier nog van overtuigen. De spanning die dit oplevert is waanzinnig, waardoor je na één aflevering al direct meer zult willen zien.

‘Billions’ (2016)

Nog een toffe serie met Damian Lewis is ‘Billions’. Hierin speelt Lewis de rol van een rijke zakenman die aan het hoofd staat van een gigantisch financieel imperium. Niet al zijn kapitaal is volgens het boekje verworven, wat advocaat overheidsadvocaat Chuck Rhoades reden geeft om een onderzoek te starten.

Twee machtige mannen komen tegenover elkaar te staan in een strijd om geld, macht en gerechtigheid. De serie is lekker duister en biedt een diversiteit aan interessante personages. Een mannenserie pur sang.

‘The Girlfriend Experience’ (2016)

Deze serie is een afgeleide van de gelijknamige speelfilm en vertelt het verhaal van een wulpse dame in haar zoektocht naar zichzelf, seks en een carrière. Hierdoor komt ze terecht in een job als high-end escorte. In het begin gaat alles goed en verdient ze harde cash, na een tijdje leert ze natuurlijk ook de duistere kant van haar nieuwe job kennen. ‘The Girlfriend Experience’ zit bomvol seks en spanning en de hele serie lang vraag je je af waarom ze dit nu precies doet.

De zoektocht naar een antwoord op de vraag ‘waarom doet ze dit?’ is de grote reden dat je blijft kijken.

‘Mixology’ (2013)

Deze korte serie van 13 afleveringen toont één avond in de kroeg van vijf heren en vijf dames op zoek naar de liefde. Het is absoluut geen romantische serie, maar juist een comedy met een subtiel randje drama. Het is vooral mooi om te zien wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen in dezelfde situatie.

‘Power’ (2014)

James “Ghost” St. Patrick is de machtige eigenaar van een hippe club waar de New Yorkse elite bijeenkomt voor een gezellige avond. Dit is echter slechts één kant van zijn cv; onder de tafel dealt hij namelijk drugs en raakt hij verwikkeld in lastige deals met foute figuren.

Omari Hardwick neemt de hoofdrol op zich en is een bijzonder interessante man om naar te kijken. Hij weet de rol als New Yorkse kingpin perfect uit te dragen en toont hoe leiderschap een gave is die niet voor iedereen is weggelegd.

‘Silicon Valley’ (2014)

De tech- en start-up scene van San Francisco is een wereldje apart, zoals deze serie duidelijk maakt. Grote bedragen en geeks gaan hier hand in hand, wat in dit geval voor komische taferelen zorgt. De serie schetst het beeld van een groep semi-autistische computerkenners die het probeert te maken in de start-up scene. De serie is vermakelijk en doorspekt met satire en zelfs een beetje informatief omdat je ziet hoe het er een beetje aan toe gaat in die rare wereld.

Tegelijk je Spaans wat oefenen? Geef deze series dan een kans! (En nee, ‘La Casa de Papel’ staat er niet tussen.)

5 ijzersterke Spaanstalige Netflix-series voor een zomerse stemming

Reageer op artikel:
10 eerder onbekende series die de koude dagen net iets beter gaan maken
Sluiten