Entertainment

Wordt Netflix-reeks ‘1899’ de nieuwe ‘The Haunting of Hill House’?

Van de makers van 'Dark'

‘The Haunting of Hill House’ was een van de beste series die wij dit jaar zagen. Regisseur Mike Flanagan wist het horrorgenre met dit meesterwerkje nieuw leven in te blazen en om het succes te vieren heeft Netflix nu nog een horrorserie aangekondigd. Wordt ‘1899’ de nieuwe ‘The Haunting of Hill House’? 

Van de makers van ‘Dark’

De reeks wordt geproduceerd door de makers van ‘Dark’, de Duitse Netflix-hit van begin dit jaar. ‘1899’ vertelt het verhaal van Europese migranten die de oversteek maken van Engeland naar New York. Nu is de oceaan oversteken sowieso al een risicovolle onderneming, maar voor de personages in ‘1899’ pakt het écht slecht uit. Tijdens de reis komen ze een ander migrantenschip tegen, en zo eindigt de droom naar een beter leven in een nachtmerrie.

‘1899’ wordt meertalig

Opvallend is dat de serie meertalig wordt. “Wat we hier vooral interessant aan vonden, was de kans om een Europese serie te regisseren met een cast die is samengesteld uit meerdere nationaliteiten,” aldus Jantje Friese en Baran bo Odar, de breinen achter ‘1899’. Verwacht dan ook meer dan platte horror, want volgens het duo krijgen ook maatschappelijke thema’s subtiel een plek in de reeks.

1899 netflix

Een trailer en releasedatum werden helaas nog niet vrijgegeven, dus tot die tijd kun je ‘Dark’ en ‘The Haunting of Hill House’ nog maar eens herbekijken.

20-11-2018 - Leroy