Twee fitnesstips voor elke work-out van superheld Chris Hemsworth

Een goddelijk lichaam als dat van Thor is binnen handbereik

Vader van drie, internationaal befaamde acteur en trotse eigenaar van een beestig lichaam – we hebben het natuurlijk over Chris Hemsworth. Heb jij je ook al afgevraagd hoe het hem keer op keer lukt zo’n geweldig stel spieren op te bouwen? De ster van ‘Avengers’ zweert bij twee simpele fitness-hacks om energiek en fit te blijven.

Chris is momenteel in topvorm, dus het kan geen kwaad om deze fitnesstips in je eigen leven te implementeren.

Een ijskoude douche

De eerste stap is echt voor iedereen van toepassing. Je moet er wel zin in hebben, maar Thor is de laatste tijd nogal fan van koude douches. De man die onlangs de opnames van het vierde en laatste deel van de ‘Avengers’ heeft afgerond, zegt hierover: “Het is net als koudwatertherapie, zoals Wim Hoff doet.”

De Wim Hoff in kwestie is een Nederlandse ‘extremofiel’ die graag extreme omstandigheden opzoekt en zich met plezier laat onderdompelen in een bad vol ijsblokken. Een beetje extreem dus, maar wat koude douches betreft geeft de wetenschap hem (en Hemsworth) gelijk. Het versterkt je immuunsysteem, het kan je helpen afvallen en het frist letterlijk je hoofd op.

Chris Hemsworth is in ieder geval fan, en aan Men’s Health vertelde hij waarom een koude douche zo goed is. “Ik was eens in New York en had toen last van zo’n enorme jetlag, ik nam toen een koude douche. Het was ongelooflijk. Ik voelde me meteen wakker, was opgefrist en de adrenaline gierde door mijn lijf. Het leert je ook hoe je dieper kunt ademen, iets waar ik tijdens het trainen heel veel aan heb. ”

Intermittent fasting

Koud douchen is niet het enige waar de Marvel-held bij zweert. Net zoals collega’s en Marvel-alumni Hugh Jackman, Terry Crews en Benedict Cumberbatch is Hemsworth fan van intermittent fasting. Van de Hollywood-elite tot bro-science bodybuilders … iedereen is aan het vasten.

Hemsworth zei daarover: “Ik doe nu veel aan intermittent fasting, dan eet ik tussen 12:00 en 20:00. Ik heb gemerkt dat mijn energiegehalte drastisch is toegenomen. Als je eenmaal over de schok van de eerste twee weken heen bent belandt je lichaam in een heel ander bewustzijn. Ik merkte dat ik minder calorieën at, maar geen honger had.”

Experts zijn het nog niet unaniem eens over de voordelen van intermittent fasting, maar het zou de bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren en het risico op hartaandoeningen en kanker verlagen. Sommige studies hebben echter een verband aangetoond tussen intermittent fasting en een verhoogd risico op diabetes.

Meer energie tijdens het trainen

Voor Hemsworth lijkt het er in ieder geval op dat zijn inzet beloond wordt. Zijn indrukwekkend fysieke verschijning is waarschijnlijk het resultaat van de combinatie van functionele training met slimme dieet-hacks zoals intermittent fasting. “Ik merkte de afgelopen paar maanden echt een positieve verandering, wat er uiteindelijk voor zorgt dat ik harder kan knallen in de gym.”

Bron: Men’s Health

19-02-2019 - Sander