Lesley
Lesley Life 7 sep 2018

De toekomst is hier: dit 3D-geprint huis wordt snel werkelijkheid

3D-printen is allang geen ver-van-je-bed-show meer en de mogelijkheden lijken zo stilaan eindeloos. In de Verenigde Staten wordt nu gewerkt aan een nieuw project: architectenbureau WATG’s Urban Architecture Studio wil een wel héél speciaal huis uit de 3D-printer laten rollen.

Een 3D-geprint huis met opmerkelijke vormen

Het ontwerp is niet zomaar een concept: de bouw zou later dit jaar moeten aanvangen en dat maakt het alleen nog maar spectaculairder, want dit is geen klein prefab huisje. De woning belooft je ruim 300 vierkante meter aan woonoppervlakte – da’s pakken ruimer dan je huidige appartementje.

Met de ronde vormgeving ziet het huis er ook nog eens indrukwekkend uit. Op het eerste gezicht is er geen enkele rechte muur, maar de bedenker belooft dat het wel een stevig bouwwerk wordt. Je zal het helaas niet kunnen aanschouwen vanuit je achtertuin, want dit pareltje wordt neergepoot op het grondgebied van de Chattanooga State College in de Amerikaanse staat Tennesee.

3d-geprint huis

Dat het een andere manier van bouwen is, is een understatement, maar toch hebben de architecten hier het warm water niet uitgevonden. Het idee is gebaseerd op de Case Study Houses die in de jaren vijftig van de vorige eeuw werden gebouwd.

3d-geprint huis

Ondanks de experimentele vormen laat dit 3D-geprint huis veel ruimte voor ramen, zodat je binnen volop van het daglicht kan genieten. We hopen alleen wel dat het gebouw gebruik maakt van een goed airco-systeem, anders krijg je waarschijnlijk hetzelfde effect als in een serre.

3d-geprint huis

Wil je meer weten over dit project? Dan kun je terecht op de website van de bedenker. Nog een paar lopende 3D-projecten zien? Die hebben we voor je opgelijst:

Dit huis kwam op één dag uit de 3D-printer rollen

Dit duurzame huis is gebouwd met een 3D-printer

Reageer op artikel:
De toekomst is hier: dit 3D-geprint huis wordt snel werkelijkheid
Sluiten