Alrik
Alrik Life 18 mei 2019

Dit is ‘s werelds eerste 3D-geprinte dorp, waar huizen in 24 uur gebouwd worden

De mogelijkheden van 3D-printen zijn bizar: in 24 uur kun je een compleet huis bouwen voor zo’n vierduizend euro. Het kan een geniale innovatie zijn voor ontwikkelingsgebieden, en dus is het tijd voor actie. De Zwitserse ontwerper Yves Béhar gaat met zijn bedrijf Fuseproject ‘s werelds eerste 3D-geprinte dorp bouwen in El Salvador. De basis daarvoor is het 24-uurshuis van New Story en ICON.

Het 3D-geprinte huis van New Story en ICON

Innovatie en technologie zijn fantastisch, maar vooral weggelegd voor mensen met geld. Nu gaan arme gezinnen in ontwikkelingsgebieden er ook van profiteren. Yves Béhar heeft de handen in elkaar geslagen met non-profitorganisatie New Story en 3D-printspecialist ICON.

Die twee bedrijven hebben samen een manier gevonden om huizen met een oppervlakte van 180 tot 240 vierkante meter te printen. Het eerste 3D-geprinte huis werd vorig jaar al gepresenteerd in Austin, Texas. Het huis was binnen de 24 uur gebouwd voor de prijs van vierduizend euro en had een duidelijke doel: mensen in ontwikkelingsgebieden huisvesten.

Fuseproject gaat nu aan de slag met de missie om grootschalige dakloosheid te bestrijden. In de zomer van 2019 wordt het eerste 3D-geprinte dorp gebouwd in El Salvador en de eerste bewoners zullen eind 2019 en begin 2020 hun nieuwe onderkomen betreden. Het is de bedoeling dat er later meer projecten volgen in Zuid-Amerika. Lees hier meer over het project.

De voordelen van een 3D-geprint huis

Jason Ballard, mede-oprichter van ICON, legt uit wat de voordelen zijn van een 3D-geprint huis. “Deze huizen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Ze kunnen rekenen op een betere thermische kwaliteit, het huis is beter in staat om warmte en kou op te nemen en levert tijdens de bouw minder afval op. Maar het grootste verschil is de prijs en snelheid van de bouw.” Bekijk hieronder de eerste impressies van ‘s werelds eerste dorp dat uit een printer komt rollen.

3D geprinte dorp huizen 3D geprinte dorp huizen 3D geprinte dorp huizen 3D geprinte dorp huizen 3D geprinte dorp huizen

Check ook dit huis dat afkomstig is uit een printer en eveneens in 24 uren gebouwd kan worden.

De toekomst is hier: dit 3D-geprint huis wordt snel werkelijkheid

Bron: Fuse Project

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dit is ‘s werelds eerste 3D-geprinte dorp, waar huizen in 24 uur gebouwd worden
Sluiten