Jelle
Jelle Stuff 14 jun 2019

De 5 belangrijkste games van de E3 2019

Deze week werd in Los Angeles de jaarlijkse E3-beurs gehouden. Daar lieten verschillende gameontwikkelaars en -uitgevers zien waar ze mee bezig zijn. Er kwamen heel veel games voorbij, maar dit zijn – wat ons betreft – de vijf belangrijkste.

‘Cyberpunk 2077’

Op de Microsoft-persconferentie kregen we een nieuwe cinematische trailer te zien. Aan het einde daarvan bleek dat Keanu Reeves zijn stem en uiterlijk aan een personage in de game heeft gegeven. De beste man kwam vervolgens ook vol enthousiasme het podium op gestapt. ‘Cyberpunk 2077’ neemt je mee naar de verre toekomst, waarin het normaal is dat mensen cybernetische aanpassingen aan zichzelf maken, met alle gevolgen van dien.

In de RPG speel je als V, een personage dat de speler volledig naar eigen smaak mag inrichten. Met hem of haar beleef je vervolgens een groot avontuur met veel vrijheid in speelstijl en -keuzes. Wij vermoeden dat dit weleens de beste game van het jaar kan worden. Vanaf 16 april 2020 is ‘ie te scoren op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

‘Final Fantasy VII Remake’

Op de E3 van 2015 werd de ‘Final Fantasy VII Remake’ al aangekondigd. Sinds die aankondiging horen we zo nu en dan iets over de game. Op de E3 2019 werd de stilte verbroken en werd er veel duidelijk. ‘Final Fantasy VII Remake’ is de remake van de klassieker die in 1997 uitkwam. Het is een groot project dat in verschillende episodes wordt vrijgegeven.

De eerste episode draait om de avonturen zoals de spelers die in Midgar beleven. Dat is in het origineel een periode van een uurtje of vier, vijf, maar in deze remake hebben we dingen gezien die al een stuk uitgebreider zijn. Op 3 maart 2020 kun je de game op de PlayStation 4 gaan spelen.

‘Marvel’s Avengers’

‘Marvel’s Avengers’ is gebaseerd op de stripreeks en zodoende zijn de personages die je tegenkomt anders dan in de film. Ze hebben andere stemacteurs en zijn qua uiterlijk ook wat anders. Dat is even wennen, maar dat neemt niet weg dat dit een project is om naar uit te kijken.

De game wordt gemaakt door de studio’s die eerder verantwoordelijk waren voor de ‘Tomb Raider’- en ‘Deus Ex’-games. De eerste trailer op de E3 2019 smaakt in elk geval naar meer. Op 15 mei 2020 komt de game uit en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

‘Watch Dogs Legion’

We hebben al twee ‘Watch Dogs’-games gekregen en ‘Watch Dogs Legion’ is nummer drie. De game neemt je mee naar Londen, waar de bevolking wordt onderdrukt. Persvrijheid is er niet meer en iedereen wordt via computers in de gaten gehouden. Het is aan de speler om zijn eigen leger te rekruteren en voor zijn vrijheid te vechten.

Je hebt de mogelijkheid om met elk personage dat je in de game tegenkomt te spelen. Daarbij moet je wel goed opletten wat de kwaliteiten zijn van de verschillende personages die je tegenkomt en is het handig om de juiste persoon voor de juiste missie te vinden. Op 6 maart 2020 is het spel te verkrijgen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel’

De laatste game in dit lijstje is een vervolg op ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’. De game werd tijdens de Nintendo Direct aan de vooravond van de E3 2019 onthuld als teaser. We weten er dus nog niet heel erg veel over. Het vervolg speelt zich af in hetzelfde Hyrule als in ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ en zou qua stijl iets duisterder worden. De game is nog volop in ontwikkeling, dus je mag ‘m waarschijnlijk pas eind 2020 verwachten.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De 5 belangrijkste games van de E3 2019
Sluiten