Sander
Sander Style 11 apr 2019

5 stijlvolle denim shirts die in elke kleerkast thuishoren

Een stijlvol denim shirt is een kledingstuk dat in de kleerkast van elke man thuishoort, want letterlijk iedereen komt ermee weg. Het is gemakkelijk te combineren, stoer en tegelijkertijd blinkt het uit in eenvoud. Als je een échte topper te pakken hebt, is het shirt zelfs geschikt voor zowel casual als chiquere gelegenheden. Deze vijf geven je alvast wat inspiratie. 

Op de redactie geven we de voorkeur aan blauwe denims omdat die zachter zijn en beter te combineren met chino’s en (als je het per se wilt) jeans. Zo’n double denim is aanvaardbaar, maar erg lastig om mee weg te komen.

De trend wordt ook wel de Canadian Tuxedo genoemd en als jij ‘m wilt rocken, ga je het best voor een donkerdere jeansbroek met een licht hemd. Als de broek en het shirt qua kleur te erg op elkaar lijken, loopt het zelden goed af. Vraag maar aan Britney Spears en Justin Timberlake in de nillies.

Voor eens en voor altijd: zo draag je jeans op jeans

Deze keurige variant komt ook op de werkvloer uitstekend tot zijn recht. Voor die 30 euro is het echt een koopje.

denim shirts

Met z’n 140 euro niet goedkoop, maar dan heb je wel een erg stijlvol en kwalitatief hemd.

denim shirts

De kleur van dit shirt is het best te omschrijven als heerlijk old school. Een écht denim hemd en dat voor 120 euro. Wij zijn fan.

denim shirts

Selvage is populair als het om jeans gaat, maar die vlieger gaat ook op voor overhemden. Met 200 euro de duurste uit de lijst, maar dan heb je wel een mooi hemd.

denim shirts

Waarschijnlijk het meest edgy denim shirt dat je vandaag gaat zien. Met een lichte oversized fit en dropped shoulders is deze ideaal als je de rock-‘n-roll-kant op wilt gaan. Voor 135 euro is ‘ie voor jou.

denim shirts

Meer denim?

Wil je echt de double denim-tour op? Dan combineer je je shirt moeiteloos met een van deze jeansbroeken – die we vonden op AliExpress. Ja, echt waar.

Op AliExpress vind je echt álles, ook deze vijf jeansbroeken

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
5 stijlvolle denim shirts die in elke kleerkast thuishoren
Sluiten