Entertainment

5 gadgets om je Tour de France-game naar een hoger niveau te tillen

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje die leuk zijn om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om gewoon zelf te houden. Deze week: 5 gadgets voor Tour De France-liefhebber die zich een maand lang volledig willen concentreren op de koers. 

Terwijl heel België gefocust is op het WK voetbal begint die andere belangrijke sportwedstrijd waarbij de Belgen hoge toppen scheren: de Tour de France. Helaas, dit jaar geen passage of vertrek in ons land, maar zoals elk jaar wel een maand lang dagelijks de zon mijden en de ritten volgen. Met deze vijf gadgets kom je als amateur weer wat dichter bij de gele trui.

Pro Cycling Manager

Ooit al eens wielerploeg willen managen? Met dit computerspel heb jij de kaarten in handen en kies je zelf je toprenners, de sponsors, het materiaal, de transfers, de training … alles eigenlijk. Je neemt met je ploeg deel aan talloze beroemde ritten van de Vuelta en dus ook van de Tour de France. Door de indrukwekkende graphics kan je zelfs in de winter je in de zomerse zonnebloemvelden van het Franse platteland wanen. Als je genoeg met dit gadget oefent, praat je zo Karl Vannieuwkerke onder de ‘Vive Le Vélo’-tafel.

T-shirt van The Vandal

De meeste wielerfanaten springen te pas en te onpas zelf als eens in hun klikpedalen, zelfs als ze hun buikje in een strak wielerpak moeten hijsen. Je kan echter ook op een modieuzere manier je liefde voor de koers tentoonstellen. The Vandal maakt wieleroutfits dagelijks draagbaar, zonder Lotto, Sunweb of Quick-Step op je kraag te moeten dragen. De ontwerpen hebben meer een urban vibe en staan niet alleen op T-shirts, maar ook op rugzakken, hoodies en babyrompertjes.

Waxstrips

Onmisbaar in het wielrennersbestaan: benen gladder dan het verkoopspraatje van een marktkramer. In tijden waarin genderrollen in vraag worden gesteld, maakt het merk en de vorm niet meer uit. De woeste haren op je benen moeten eraan geloven als je wilt vlammen en daarna met volle teugen van een massage wilt genieten. Gebruik je de epilady van je lady? Of liever de waxstrips die Bananarama zo vakkundig zingend verkoopt? Zachte benen zijn alleszins een onmisbaar gadget op de fiets. Als je trouwens down under ook glad wil zijn, lees dan even dit.

Smarthalo

Zowel wielrenner als techgeek? De Smarthalo is een slimme fietsnavigatie die je helpt de weg te vinden. Bovendien heeft de Smarthalo een alarm tegen fietsdieven, automatische lichtregeling en nog veel meer. Het maakt fietsen gemakkelijker, maar niet lichter. Je hoeft je dus niet als mechanische fraudeur te voelen, maar kan wel chiller de fiets op springen en gewoon gaan. De Smarthalo regelt het voor jou.

Snelle planga

Voor de een of andere reden is de foeilelijke wielerzonnebril weer helemaal in. Mede dankzij Amsterdammer Maradonnie, mede dankzij fashion weeks die volgend seizoen met zichzelf zullen lachen als ze zien waarmee ze op Instagram stonden. Hoe functioneler het ding eruit ziet, hoe liever. Een wielerzonnebril als gadget is dus win-win, want modieus én de vliegen terroriseren je ogen niet meer als jij tegen 80 kilometer per uur de Mont-Saint-Michel afsjeest.

10-07-2018 - Cami