Jutta
Jutta Stuff 16 okt 2019

5 gadgets voor iedereen die niet gestoord wil worden door collega’s

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat ding nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje. Om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om voor jezelf te kopen. Deze week: vijf gadgets die je praatzieke collega’s even de mond snoeren, zodat jij ongestoord op 9GAG kunt zitten. Of werken natuurlijk. 

Tegenwoordig is het zowat de norm dat meerdere mensen in dezelfde ruimte werken. Zo’n ruimte wordt ook wel een kantoortuin genoemd en het concept hiervoor werd in 1950 ontwikkeld in Duitsland om de werkvloer te democratiseren en te onthiërarchiseren.

En hoewel het handig kan zijn om je collega’s in dezelfde ruimte te hebben, kan zo’n open kantoor ook nadelig zijn voor je concentratie. Af en toe wil je dus alle ruis bannen en in je eigen bubbel kruipen. Dat kan met de volgende gadgets.

1. Wear Space

Panasonic werkt aan een stel futuristische oogkleppen zoals je die bij paarden weleens ziet, maar dan voor mensen. De Wear Space is een brede band die je om je hoofd heen doet, waardoor je niet opzij kunt kijken en dus minder snel afgeleid wordt. De voorkant is natuurlijk open, zodat je nog wel iets kunt zien.

Om het effect van afzondering te vergroten is de band aan de binnenkant ook nog voorzien van een koptelefoon. Die filtert omgevingsgeluiden weg en laat je ondertussen genieten van een muziekje, via bluetoothverbinding.

Op dit moment gaat het nog om een prototype, maar Panasonic is bezig met een crowdfundingcampagne voor de Wear Space. Met een beetje geluk kun jij dus binnenkort het trendsettende paard op jouw werkvloer zijn. #goals

2. Noise cancelling headphones

Als een collega voor de zoveelste keer tegen je komt zeuren kun je ook gewoon je koptelefoon opzetten en doen alsof je hem niet gehoord hebt. Grijp dan bijvoorbeeld naar een van deze tien noise cancelling toppers.

3. Koffiekop

Snapt je collega het niet als je hem subtiel negeert? Dan is het tijd voor de grove middelen. Deze koffiekop kan soelaas bieden, al was het maar omdat er nog een lekje koffie in zit. Voor 12 euro staat ‘ie op je bureau.

4. Desk Divider

Een eiken frame en een lap vilt, meer had de jonge Belgische designer Pierre Emmanuel Vandeputte niet nodig om deze desk divider te maken. Het minimalistische maar stoere design zou niet misstaan op jouw gedeelde bureau, zelfs als je je buurman of vrouw wél kunt uitstaan.

Concentratie gegarandeerd, en zelfs om dit ding te monteren hoef je geen vijf minuten werktijd te verspillen, want je zet ‘m gewoon zo op je tafelblad.

5. If all else fails: een hele bus deodorant

Leegsproeien rond je bureau en je collega’s zullen het wel uit hun hoofd laten om je lastig te vallen. Enige nadeel is dat je dan zelf in die chemische chocolade-feromonengeur moet werken.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 gadgets voor iedereen die niet gestoord wil worden door collega’s
Sluiten