Louis
Louis Entertainment 29 apr 2019

5 games die je samen met je vriendin kunt spelen

Leuk hé, filmpje kijken? Vooral met je lief in de zetel, maar af en toe willen jullie wel eens iets anders doen. Samen gamen bijvoorbeeld, en dan zijn deze vijf party-games precies wat je zoekt. 

Party-games zijn de gemakkelijkste spelletjes die er zijn – denk maar aan ‘Mario Kart’ of ‘Mario Party’Wat al deze games gemeen hebben is dat ze met meerdere personen gespeeld kunnen worden en dat ze poepsimpel zijn om te leren.

1. ‘Mario Kart’

Het spel waar je plaats niet uitmaakt, want als je eerst staat krijg je toch een blauw schild op je dak en als je laatst staat krijg je een ‘Bullet Bill’ die je tien plaatsen vooruitschuift. Perfect als je van spanning en oneerlijke races houdt.

2. ‘Mario Party’

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste uit het lijstje. Kies een leuk poppetje, rol een dobbelsteen en speel de minigames. Perfect om de avond samen door te brengen. Geen zin in een volledig spel? Geen probleem, je kunt de minigames ook allemaal apart spelen.

3. ‘Overcooked’

Waarschuwing: niet voor stresskippen. In ‘Overcooked’ moet je samen een hectische keuken runnen. Maak je maar klaar om tegen elkaar te schreeuwen als een van jullie beiden de soep weer heeft laten aanbranden of je je plots afvraagt waarom er in godsnaam dertig ajuinen op de vloer liggen.

Hier draait het om communicatie, teamwerk en vooral: tolerantie. Spreek in het begin goed af wie welke taak op zich neemt en dat alles wat je zegt niet gemeend is. Anders eindig je na vijf minuten met een kapotte controller en een boze vriendin.

De panda is boos en maakt ALLES kapot

4. ‘Keep Talking And Nobody Explodes’

Je zit in een donkere kamer met een tikkende bom op je schoot en je vriendin heeft voor haar neus de handleiding voor die bom liggen. Communiceer wat je ziet tot in het kleinste detail en luister goed naar de instructies.

Hier zijn communicatie en kalmte het allerbelangrijkste. Foutje gemaakt? Begin niet meteen tegen elkaar te schreeuwen maar neem een stapje terug en probeer die module opnieuw. Dit spel is een enorme boost in communicatie tussen jou en je vriendin. Je zult er snel achter komen dat je een eigen taaltje begint te verzinnen voor de verschillende pictogrammen en kleurencodes.

5. ‘Snipperclips’

Hier draait het allemaal om teamwerk. Jullie zijn elk een papieren poppetje en moeten bij de andere de juiste vormpjes uitknippen om zo verder te geraken in het level. Luister zeker naar je lief, want misschien heeft zij wel een beter plan om het probleem op te lossen.

Lees ook: dit zijn de beste PS4-games van dit moment.

Dit zijn de 5 beste PS4-games van dit moment

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
5 games die je samen met je vriendin kunt spelen
Sluiten