Jelle
Jelle Entertainment 21 mrt 2019

5 games waar we naar uitkijken en ze verschijnen dit jaar nog

Het is pas maart en er zijn nu al heel wat toffe games uitgekomen, dat belooft voor de rest van het jaar. Over ‘FIFA’ en ‘Call of Duty’ weten we nog bijna niets, maar deze games komen er ook aan en de verwachtingen zijn hooggespannen. 

‘Rage 2’

De eerste ‘Rage’ was niet meer dan een veredelde tech-demo met een matig verhaal, maar ‘Rage 2’ heeft duidelijk geleerd van de fouten uit verleden. Samen met ontwikkelaar Just Cause werd gewerkt aan een wereld die je effectief wilt bezoeken.

Toch staat in ‘Rage 2’ chaos centraal, want in deze post-apocalyptische shooter mag je creatief zijn om je vijanden kapot te maken. Je krijgt daarvoor een ruim wapenarsenaal ter beschikking en kunt verschillende vaardigheden inzetten.

Games waar we naar uitkijken: 'Rage 2'

‘Rage 2’ verschijnt op 14 mei en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

‘Fire Emblem: Three Houses’

Nintendo Switch-bezitters zullen zich dit jaar niet vervelen en dat is onder andere te danken aan ‘Fire Emblem: Three Houses’. In de succesreeks die je kunt kennen van de Nintendo 3DS, sta jij aan de leiding van een militaire school. Het is jouw verantwoordelijkheid om de leiders van verschillende fracties klaar te stomen voor de strijd. Een deel van je strategie is ook dat je banden aanhaalt met andere personages.

Games waar we naar uitkijken: 'Fire Emblem: Three Houses'

‘Fire Emblem: Three Houses’ verschijnt op 26 juli en is dan beschikbaar voor de Nintendo Switch.

‘Sekiro: Shadows Die Twice’

De eerste game die er zit aan te komen is ‘Sekiro: Shadows Die Twice’, dat je meeneemt naar het feodale Japan. Daar moet je het opnemen tegen een stel lastige vijanden en je let maar beter goed op, want zelfs een zwakkere tegenstander kan je de kop kosten. Dat maakt het spel natuurlijk behoorlijk spannend.

Vergeleken met de andere games van From Software is ‘Sekiro’ een stuk sneller. Zo heb je bijvoorbeeld een grappling hook om snel naar hoger gelegen plekken te reizen.

Games waar we naar uitkijken 'Sekiro: Shadows Die Twice'

‘Sekiro: Shadows Die Twice’ verschijnt op 22 maart en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en de Xbox One.

‘Crash Team Racing’

Wil je fun beleven met je vrienden, dan is de ‘Mario Kart’-reeks een vaste waarde. De meeste klonen van deze games waren niet de moeite waard, maar er is een uitzondering: ‘Crash Team Racing’. Goed nieuws voor wie daar in zijn jeugd uren mee doorbracht, want de game wordt dit jaar opnieuw uitgebracht. En dus kun je opnieuw gaan karten met Crash en zijn vrienden, waarbij je je tegenstanders het leven zuur probeert te maken met verschillende power ups. 

Games waar we naar uitkijken 'Crash Team Racing

‘Crash Team Racing’ verschijnt op 21 juni en is dan beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

‘Pokémon Sword en Shield’

Vorig jaar lieten de games ‘Let’s Go Eevee’ en ‘Pikachu’ al zien dat die combinatie erg goed werkte en wie gaat er klagen als er een nieuwe ‘Pokémon’-game verschijnt? Veel weten we nog niet over het recent aangekondigde ‘Pokémon Sword en Shield’, behalve dan dat het uitkomt voor Nintendo Switch.

Games waar we naar uitkijken: 'Pokémon Sword en Shield'

‘Pokémon Sword en Shield’ komt dit jaar uit en verschijnt dan voor de Nintendo Switch.

Lees ook: retrogames beleven een revival. 

De jaren ’80 zijn terug: retro games beleven een complete revival

Reageer op artikel:
5 games waar we naar uitkijken en ze verschijnen dit jaar nog
Sluiten