Lesley
Lesley Life 12 jul 2019

5 Ierse pubs waar je dit weekend met je maten heen wilt

Een pintje in je stamcafé is tof, maar een avondje Guinness drinken in een échte Irish pub met je maten (en ondertussen een voetbalmatch op groot scherm meepikken) is pas echt een goed begin van je weekend. In deze steden vind je de leukste Ierse pubs.

The Irish Times

Deze Ierse pub vind je op de Grote Markt van Antwerpen. Eender welke andere dag kan je er genieten van een Guinness terwijl je naar een spannende voetbalmatch kijkt. Op 17 maart kan je er klavertjesvier en groen bier vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Irish Times Pub Antwerp (@theirishtimespub) op

The Wild Geese

The Wild Geese is een Ierse gastropub. Ja zeker, daar kan je dus al dat bier opslorpen met lekkere Ierse kost. Als je dus nog niet weet waar je St. Patrick’s Day moet vieren, neem je dus best de trein naar Brussel. En als je geen zin hebt in al dat bier, kan je hier ook een lekkere cocktail bestellen. Een groene, weliswaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thewildgeese (@thewildgeese) op

Thomas Stapleton

In Leuven kan je de historische tour op gaan. Wandel eerst even naar de kerk op de Grote Markt en bezoek er het graf van Thomas Stapleton. Ga dan naar de pub die naar hem vernoemd werd en drink er eentje op zijn gezondheid. Slàinte!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hamed Rastegarian (@iiigomaniii) op

The Druid’s Cellar

Op vlak van uniek interieur, wint deze topper in Brugge met voorsprong. Ook hier zijn alle vaste, Ierse waarden aanwezig: bier, bier en nog eens bier. Daarnaast kan je ook genieten van geweldige achtergrondmuziek van U2 en The Pogues.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lefteris Kefalas (@lefkef) op

O’Reilly’s

Lijkt een beetje een tourist trap, is het stiekem ook. Deze Ierse pub vind je midden op het Beursplein in Brussel, en lokt dus veel toeristen – al hoeft dat geen reden zijn voor jou om weg te bijven. Op twee grote schermen pik je er namelijk al eens een voetbalmatch mee – en die sfeer is onovertrefbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Seamus McCarthy (@seamus550) op

Iets te veel pintjes gedronken?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 Ierse pubs waar je dit weekend met je maten heen wilt
Sluiten