Entertainment 20 dec 2018 Thomas

5 kerstfilms die je wél wilt zien

Of je er nu op zit te wachten of niet, je krijg ‘Home Alone’ toch wel weer op je afgevuurd op kerstavond. Ook Netflix deelt graag mee in de feestvreugde en daarom hebben ze een hele lading kerstfilms binnengehaald. Van de overgrote meerderheid wil je het liefst heel hard wegrennen, maar deze vijf zijn je tijd wél waard. 

‘El Camino Christmas’

Vorig jaar kwam Netflix met een niet zo alledaagse kerstfilm. De prent met o.a. Tim Allen, Jessica Alba en Kurtwood Smith gaat over Eric Roth, een jonge man die op zoek is naar zijn vader. Hij belandt in een klein woestijndorpje in Nevada, genaamd El Camino. Bij aankomst wordt hij aangezien voor een drugsdealer en zo komt hij in de problemen met de politie. Het klinkt als een actiefilm, maar zoals je in de trailer kunt zien is het is overduidelijk een komedie.

‘Bojack Horseman: Christmas Special’

Het pratende paard met een drankprobleem is terug! Ditmaal niet met een nieuw seizoen, maar met een eigen christmas special. Bojack Horseman heeft een enorme hekel aan kerst. Het liefst gaat Bojack in een hoekje zitten met een fles whisky en wacht hij tot de ellende voorbij is, maar … daar wil Todd verandering in brengen. Zeker een aanrader als je fan bent van de serie.

‘Office Christmas Party’

Zoals iedereen wel weet kunnen kerstfeestjes op kantoor behoorlijk uit de hand lopen, en dat is exact wat er in deze film met Jennifer Aniston, Jason Bateman en T.J. Miller gebeurt. Het doel van het feest is om een mogelijke klant over de streep te trekken, maar het loopt compleet uit de hand. Het is een wonder dat er überhaupt nog iets van het kantoorgebouw overblijft. Zeker niet de beste film, maar wel vermakelijk.

‘Bad Santa 2’

Billy Bob Thornton als chagrijnige kerstman met een drankprobleem, wat wil je nog meer? Samen met de door Tony Cox gespeelde elf probeert hij vermomd als kerstman overvallen te plegen. Dat blijkt een tactiek die niet altijd even goed uitpakt, maar gelukkig wel een hilarische film oplevert. Helaas staat het eerste deel (dat toch wel beter is) niet op Netflix, maar ook het tweede deel is zeker het kijken waard.

‘The Christmas Chronicles’

We sluiten toch maar af met een meer traditionele kerstfilm. Netflix heeft namelijk een nieuwe Original over een broer en zus die de kerstman proberen te betrappen. Ze slopen per ongeluk zijn slee en moeten de kerstman vervolgens helpen om kerst te redden.

Klinkt heel traditioneel, maar de kerstman wordt gespeeld door niemand minder dan Kurt Russell (die je kent van ‘The Hateful Eight’ en ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’). In de eerste week werd de film maar liefst 20 miljoen keer bekeken, dus dat wil al wel wat zeggen.

Meer binge-waardig materiaal? Deze Originals werden het meest bekeken in 2018.

Deze Netflix Originals hebben we in 2018 het meeste bekeken

Reageer op artikel:
5 kerstfilms die je wél wilt zien
Sluiten