Entertainment

5 ongewone hobby’s en bezigheden om eens te proberen

Doe eens iets anders met je leven

Wij geloven er sterk in dat mannen op zijn minst één passie moeten hebben waar ze zich volledig in kunnen verliezen. Vroeger waren typische dingen waar mannen zich mee bezighielden barbecues, auto’s, voetbal en vrouwen. Gezien die hobby’s een beetje achterhaald zijn, zijn dit vijf minder typische bezigheden die je ongetwijfeld wilt proberen. 

1. 3D-printen

De 3D-printer is ondertussen al even op de markt. Vroeger kon je enkel in speciale winkeltjes je hoofd laten sculpten, in de bibliotheek van een kunstschool iets printen of in een laboratorium terecht. Tegenwoordig bestaan er ook al kits om thuis een 3D-printer in elkaar te steken en allerlei vormpjes te printen. Zowel het bestellen, als het in elkaar zetten en het printen is een leuke hobby om eens uit te proberen.

5 ongewone hobby's en bezigheden om eens te proberen

2. Magneetvissen

Magneetvissen is deels een toffe zoektocht en deels een project waarmee je het milieu helpt. Magneetvissen doe je met een sterke neodymiummagneet, die krachtig genoeg is om rommel zoals autovelgen en fietsen van de bodem van een plas te halen. Hobby’s die goed zijn voor de aarde moeten we gewoon eens geprobeerd hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joel Leverin (@tryde567) op

3. Brood bakken

Je eigen brood bakken, zonder prefab broodmix, is een echte kunst. De eerste keer dat je bakt, zal het brood sowieso sucken. Dat is natuurlijk net het leuke aan de hobby, je kunt bij elk brood je verbetering proeven. Er zijn zo veel verschillende soorten brood om eens uit te proberen dat dit een van de meest gevarieerde hobby’s is.

4. Braziliaanse jiujitsu

Wil je liever eens een nieuwe sport proberen? Wat dacht je van Braziliaanse jiujitsu? Sommigen noemen de sport ‘fysiek schaken’, omdat het de bedoeling is om je tegenstander bij wijze van spreken schaakmat te zetten/leggen. In tegenstelling tot andere martial arts is het bij Braziliaanse jiujitsu niet de bedoeling om te slaan of schoppen, maar om je tegenstander op een zachte manier zo snel mogelijk te doen afkloppen.

5 ongewone hobby's en bezigheden om eens te proberen

5. Kringloopwinkelen

Shoppen als hobby klinkt niet bepaald sexy, maar je kunt wel veel voldoening halen uit het doorverkopen van oud goed en het snuisteren naar nieuwe spullen. Als die nieuwe spullen dan nog eens zo goedkoop mogelijk zijn begint de challenge pas echt. Leg eventueel een bepaalde verzameling aan met bijvoorbeeld alleen maar discoplaten, vazen, tafels voor sterkedrank enzovoort.

5 ongewone hobby's en bezigheden om eens te proberen

Nog wat anti-verveelinspiratie gezocht? Coole kerels wagen zich tegenwoordig aan e-sports.

Bron: Cool Material

07-11-2018 - Cami