Jutta
Jutta Stuff 9 okt 2019

5 smartwatches voor wie meer wil dan kloklezen alleen

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje die leuk zijn om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om gewoon zelf te houden. Deze week: 5 smartwatches voor wie meer kan dan de klok lezen.

Apple Watch Series 5

Beginnen doen we natuurlijk met Apple Watch, waarvan net de Series 5 is verschenen. Op papier is deze versie maar een bescheiden upgrade: het scherm staat nu altijd aan, er is een kompas toegevoegd en er is meer materiaal­keuze.

Dat het scherm altijd aan staat is echter goed nieuws voor liefhebbers van klassieke horloges: die zijn nu vaak niet geïnteresseerd in de Apple Watch omdat het meer een computer om je pols dan een mooi object is, en dat effect verdwijnt met deze feature. Hier lees je alles over het horloge.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung onthulde onlangs de Galaxy Watch Active2. Het woord Active in de naam geeft al aan dat de smartwatch gemaakt is om je sportieve prestaties bij te houden. Uiteraard zijn de gebruikelijke features ook aanwezig die je zou verwachten bij een smartwatch, zoals GPS, Bluetooth 5 en wifi.

Ook wordt je hartslag nauwlettend in de gaten gehouden met acht fotodiodes aan de achterkant en krijg je een melding als hij te hoog of juist te laag is. De nieuwe smartwatch van Samsung is er in verschillende kleuren en uitvoeringen, prijs vanaf 399 euro.

samsungGalaxyWatchActive2
Bron: Samsung

Polar Ignite sporthorloge

Polar is misschien geen grote naam in de smartwatch-wereld, maar zeker wel in de sportwereld. Geen verrassing dus, dat Polars smartwatches een sterke sport-focus hebben. Dat maakt dat je vooral een nauwkeurig en uitgebreid dashboard van je activiteiten te zien krijgt.

Qua connectiviteit met je smartphone is de functionaliteit eerder beperkt, maar het hangt ervan af wat je zoekt natuurlijk. Dit horloge kost 199 euro, een uitgebreide review vind je bij onze collega’s van Want.

Polar Ignite
Bron: WANT, Dominiek Vietor

Dot Watch

Ook dit exemplaar is geen smartwatch in de zuivere zin van het woord, maar het horloge kan wel iets heel cools: het geeft de tijd weer in braille. Ideaal dus voor als je je bril niet wilt pakken om de klok te lezen, of als je gewoon een cool gadget om je pols wilt. Voor 360 euro is de Dot Watch van jou.

Lumiwatch

Het grote nadeel van een smartwatch is dat het scherm meestal nogal klein is. Dat vinden de bedenkers van de LumiWatch ook. Zij hebben een prototype smartwatch gemaakt, die je de mogelijkheid geeft om je arm als touchscreen te gebruiken. Releaseplannen zijn er helaas nog niet, maar als het over een tijdje toch echt op de markt komt, hoef jij al niet meer vol verbazing in de winkel te staan gapen. Check onderstaand filmpje alvast:

Krijg je liever een gadget-update waar je niets voor hoeft te lezen? Manners’ Benjamin stelt elke week een paar toffe spullen voor in de avondshow van Emma Salden op Radio NRJ.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 smartwatches voor wie meer wil dan kloklezen alleen
Sluiten