Britt
Britt Life 16 mei 2019

That’s the spirit: 5 speciale wijnen waar je mee kan uitpakken

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas … of een volledige fles wijn. Vind je tegenwoordig wijn maar wat gewoontjes? Dan zorgen deze vijf speciale wijnen voor wat variatie.

vijf speciale wijnen die je nog nooit eerder proefde

1. Rose petal wine

Als je je vriendin een keer wil verrassen met iets anders dan gewone wijn, ga dan voor rozenblaadjeswijn. In West Sussex, Engeland, wordt deze wijn gemaakt dankzij een familiebedrijf, op aanvraag van de Royal National Rose Society. De roze wijn is naar verluidt sterk aromatisch en middeldroog.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?Hestia’s Hearth? (@hestias_hearth_yl) op

2. Meteorietwijn

Ian Hutcheon heeft twee passies: wijn en astronomie. Daardoor kwam hij op het idee om wijn te fermenteren in een vat met een meteoriet van vierenhalf miljard jaar oud. De meteoriet zou een  goede 6000 jaar geleden in de Atacama-woestijn zijn neergestort. De wijn komt zo aan zijn toepasselijke naam: ‘Meteorito’.

3. Blauwe wijn

Als je zin hebt in een glas wijn, dan kan je kiezen tussen witte, rosé of rode wijn. Binnenkort komt daar een extra kleur bij, want zes jonge Spaanse ondernemers zijn een start-up begonnen met blauwe wijn. De wijn is gemaakt van een rode en witte druivensoort met een zoetstof zonder calorieën. De blauwe kleur komt niet van de kleurstof, maar van een natuurlijke pigment in de druiven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door kirako.。.:*・゜゚・* (@kirako_mama) op

4. Jalapenowijn

Ooit al geprobeerd om een jalapenopeper te eten? Voor de dapperen onder ons is er nu een wijn gebaseerd op deze peper. De Cardinal Hollow Winery in Pennsylvania maakt meer dan 25 verschillende wijnen, waaronder ook aardbeienwijn, bramenwijn en paardenbloemenwijn. De populairste wijnvariant is hun hete jalapenowijn, die je niet enkel kan drinken maar ook kan gebruiken om je vlees in te marineren of om je salade te dresseren.

5. Wijn met een koffiesmaakje

Kan je ‘s avonds niet kiezen tussen koffie en wijn? Dat hoeft voortaan niet meer, want er bestaat nu wijn die naar koffie smaakt. Het merk ‘Fun Wine’, afkomstig vanuit Florida, heeft verschillende koffiesmaken waaruit je kan kiezen, alsook niet-koffiesmaken. Of je nu zin hebt in een espresso, cappuccino, sangria of moscato, het kan allemaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Friends Fun Wine (@friends.fun.wine.bulgaria) op

Bron: Mentalfloss

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
That’s the spirit: 5 speciale wijnen waar je mee kan uitpakken
Sluiten