Louis
Louis Life 8 aug 2019

5 tekenen dat je op je vader begint te lijken

Als kleuter was je vader de allercoolste man ter wereld, als puber was hij een rare oude man die maar al te graag op zondagochtend het gras afreed. Nu is je vader de persoon waarmee je een deftige babbel kunt doen over je toekomst en iemand waar je altijd bij terecht kunt voor advies. Hier zijn een paar tekenen dat jij op je vader begint te lijken.

Je begint dezelfde zinnetjes als je vader te gebruiken

We kennen het allemaal wel, je bent met je vrienden of je vriendin in gesprek en opeens floept het eruit: je zegt iets wat jouw vader zou zeggen. Nog erger als je vriendin dan zegt ‘je begint op je pa te lijken’.

Je begint je rot te ergeren aan de jeugd en al hun technologie

Je zegt nog net niet ‘get off my lawn’ terwijl je naar kinderen schreeuwt. Je ergert je enorm aan kinderen en hun luide geschreeuw en hun nieuwe technologische snufjes. Wie geeft een kind nu dan ook een machine die licht geeft en geluidjes maakt? Een vreselijk idee.

Iets kapot in het huis? Je hebt je gereedschapskist sneller vast dan Clint Eastwood

Clint Eastwood

Hier kan Clint Eastwood nog iets van leren. Lampje, klink of kraan kapot? Geen probleem voor een echte man als jij. Je springt recht, sprint naar de garage, en voor je vriendin kan zeggen ‘de klink is kapot’ is hij al gerepareerd. Vooral leuk als je iets kunt repareren met die oude gereedschapskist die je ooit van vaderlief hebt gekregen.

Je krijgt dezelfde smaak als je vader

Hoe vaak maak je het mee? Je zegt tegen je vader ‘Ik drink graag x’ of ‘Ik lust wel een glaasje y‘ waarop je oude man meteen opvolgt met ‘Dat heb je van mij geërfd!’. Toch nog iets wat jullie samen in stilte kunnen delen dan.

Mr Lahey

Sun’s out, fiets out

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, terrasjes doen is waar ik van hou. De zon is er nog maar net doorgekomen en je stelt al voor om op de fiets te springen en tussendoor ergens iets te gaan drinken. Al is het maar om de zondagochtend op de rommelmarkt door te brengen, alles is een reden genoeg om op de fiets te springen.

Nog niet uitgekeken op je vader? Kijk zeker in dit artikel eens, hier vindt je misschien nog wat old school cool-foto’s van je oude vent.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 tekenen dat je op je vader begint te lijken
Sluiten