Jutta
Jutta Stuff 9 okt 2018

5x gadgets voor lopers die de herfst voelen naderen

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat ding nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje. Om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om voor jezelf te kopen. Deze week: 5 gadgets voor lopers die ook in de herfst in vorm willen blijven. 

In de zomer heb je ‘s avonds na het werk alle tijd om nog een paar kilometer te gaan hardlopen. Maar het is dus geen zomer meer, en tegen de tijd dat je goed en wel thuis bent begint het al te schemeren en heb je geen zin meer om te gaan joggen. Met deze spullen heb je je motivatie zo terug.

Handschoenlampjes

De MangaLites zijn handschoenen (die je vingers al dan niet vrij laten) met daarin lampjes verwerkt. Na het opladen zouden de lichtjes tot 48 uur moeten meegaan, maar als je ze toch vergeet op te laden zitten er ook reflecterende strips op de handschoenen. Die zijn overigens gemaakt van een waterbestendig en lichtgewicht materiaal en hebben een zakje voor sleutels in de handpalm. Je koopt ze hier vanaf 35 euro.

Een mes voor lopers

Wie al eens graag door een bos gaat rennen kan wel een zakmes gebruiken en dan is het Runner’s Anywhere-mes van het Amerikaanse TRAK precies wat je zoekt. Het handgemaakte mes werd oorspronkelijk ontworpen voor sportduikers, maar dat het zo weinig weegt en roestvrij is komt ook voor lopers goed uit. En zelfs als je geen takken wilt doorsnijden tijdens je loopsessie, verhoogt het ding wel je veiligheidsgevoel als je langs onverlichte wegen loopt.

Het wordt geleverd met een beschermend kapje, zodat je het gemakkelijk om je hals of aan je riem kan bevestigen. Kostprijs: zo’n vijftig euro.

Waterdichte oortjes

Wanneer je je sport serieus neemt zullen de standaard oortjes die bij je smartphone zitten waarschijnlijk niet voldoen, omdat die dan uit je oren vallen. Gelukkig zijn er alternatieven. Jaybird heeft al een tijdje een interessante line-up voor sportievelingen en de Jaybird X4 Wireless Sport is de nieuwste telg in de familie. Dit is een stel waterdichte oortjes die stevig in je oren blijven zitten.

De batterij gaat een uur of acht mee, wat meer dan genoeg is om een volledige marathon af te leggen. Met de Jaybird-app kun je instellen hoe je het geluid wilt laten binnenkomen. Te koop via Jaybird voor 130 euro.

Loopjas

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen: als gemotiveerde loper laat jij je niet tegenhouden door slecht weer, maar je wilt natuurlijk wél droog blijven. Dat kan met deze stijlvolle loopjas van Gore Wear, met gore-tex-technologie. Door de lichtgevende stroken ben je meteen goed zichtbaar op een gure herfstavond.

Op de website van Gore Wear vind je nog heel wat andere stijlvolle loopkleren en accessoires voor elk weertype. Deze jas kost 150 euro.

Reflecterende tape

Trek je liever geen fluohesje (of zelfs geen reflecterende, degelijke loopjas) aan over je sportoutfit, dan is deze reflecterende tape een goed alternatief. De tape is flexibel, mag gewoon mee in de wasmachine en kleeft op zowat elk materiaal.

Verkrijgbaar bij A.S. Adventure voor 12,50 euro.

Jogtips voor mannen die joggen haten

Reageer op artikel:
5x gadgets voor lopers die de herfst voelen naderen
Sluiten