Jutta
Jutta Stuff 8 okt 2019

5x gadgets voor lopers als de herfst je op de hielen zit

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat ding nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje. Om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om voor jezelf te kopen. Deze week: 5 gadgets voor lopers die ook in de herfst in vorm willen blijven. 

In de zomer heb je ‘s avonds na het werk alle tijd om nog een paar kilometer te gaan hardlopen. Maar het is dus geen zomer meer, en tegen de tijd dat je goed en wel thuis bent begint het al te schemeren en heb je geen zin meer om te gaan joggen. Met deze spullen heb je je motivatie zo terug.

Handschoenlampjes

De MangaLites zijn handschoenen (die je vingers al dan niet vrij laten) met daarin lampjes verwerkt. Na het opladen zouden de lichtjes tot 48 uur moeten meegaan, maar als je ze toch vergeet op te laden zitten er ook reflecterende strips op de handschoenen. Die zijn overigens gemaakt van een waterbestendig en lichtgewicht materiaal en hebben een zakje voor sleutels in de handpalm. Je koopt ze hier vanaf 35 euro.

Een mes voor lopers

Wie al eens graag door een bos gaat rennen kan wel een zakmes gebruiken en dan is het Runner’s Anywhere-mes van het Amerikaanse TRAK precies wat je zoekt. Het handgemaakte mes werd oorspronkelijk ontworpen voor sportduikers, maar dat het zo weinig weegt en roestvrij is komt ook voor lopers goed uit. En zelfs als je geen takken wilt doorsnijden tijdens je loopsessie, verhoogt het ding wel je veiligheidsgevoel als je langs onverlichte wegen loopt.

Bron: Trakknife

Het wordt geleverd met een beschermend kapje, zodat je het gemakkelijk om je hals of aan je riem kunt bevestigen. Kostprijs: zo’n vijftig euro.

Waterdichte oortjes

Wanneer je je sport serieus neemt zullen de standaard oortjes die bij je smartphone zitten waarschijnlijk niet voldoen, omdat die dan uit je oren vallen. Gelukkig zijn er alternatieven: hier zijn vijf oerdegelijke waterdichte oortjes waar je prima mee kunt sporten.

Loopjas

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen: als gemotiveerde loper laat jij je niet tegenhouden door slecht weer, maar je wilt natuurlijk wél droog blijven. Dat kan dankzij deze stijlvolle loopjas van Gore Wear, met gore-tex-technologie. Door de lichtgevende stroken ben je meteen goed zichtbaar op een gure herfstavond. Dit exemplaar kost 139 euro.

Bron: A.S. Adventure

Reflecterende tape

Trek je liever geen fluohesje (of zelfs geen reflecterende, degelijke loopjas) aan over je sportoutfit, dan is deze reflecterende tape een goed alternatief. De tape is flexibel, mag gewoon mee in de wasmachine en kleeft op zowat elk materiaal.

Bron: A.S. Adventure

Verkrijgbaar bij A.S. Adventure voor 12,50 euro.

Luister je liever naar onze gadgetman op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Emma Salden.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5x gadgets voor lopers als de herfst je op de hielen zit
Sluiten