Lesley
Lesley Life 5 sep 2019

6 ongeschreven regels over casual sex

Seks is leuk en ook als je single bent hoef je niet als een monnik door het leven te gaan. Of je nu in een friends with benefits-situatie verzeild bent geraakt of een onenightstand op Tinder hebt gescoord, anno 2019 is vrijblijvende seks allang geen taboe meer. Zorg er alleen voor dat alles netjes wordt afgehandeld en dat jullie allebei dezelfde verwachtingen hebben van de avond. Deze ongeschreven regels helpen je een handje. 

Wees voorbereid

Als je een date hebt die weleens kan verdergaan tussen de lakens, zorg dan tenminste dat die lakens proper zijn. Ga er altijd vanuit dat jullie de avond eindigen bij jou thuis. Natuurlijk zul je de nacht ook weleens elders doorbrengen, maar als je ervan uitgaat dat jullie de avond bij jou thuis voortzetten, is je huis tenminste netjes.

Investeer in meer dan één badhanddoek (viezerik), en voorzie minstens zoveel kussens als er seksdeelnemers zijn. Die hoeven heus niet peperduur te zijn – je wilt seks, je opent geen spa -, maar ze zorgen er wel voor dat je gast zich comfortabel bij je voelt.

Oh, en condooms. Voorzie condooms. Ook als je het leuker vindt zonder – dat vindt iedereen. De seks is vrijblijvend, soa’s zijn dat niet.

Hou de sfeer luchtig

We snappen dat je gevoelens hebt, maar dit is noch het moment noch de plaats (noch de persoon) om (mee) te bespreken hoe je je voelt na de scheiding van je ouders nu je vader een twintig jaar jonger blondje heeft opgescharreld en je moeder met haar vriendinnen haar tweede jeugd beleeft.

Vragen als ‘Wat doe je voor werk?’ en ‘Wat zijn je hobby’s?’ doen het dan weer wel goed. Elke vraag die te saai lijkt voor een échte date is perfect voor een hook-up.

Verwacht niet té veel van de seks

Seks met iemand nieuw is altijd spannend en die geile sfeer is optimaal voor goede seks. Aan de andere kant kent iemand nieuw je lichaam niet en weet ze niet wat je leuk vindt. Verwacht ook geen dingen die totaal buiten je comfort zone liggen. Seks in je auto met een onenightstand is oké, BDSM of anale seks moet je misschien voor een andere keer houden. En met misschien bedoelen we zeker.

Zorg voor duidelijkheid

Het is niet echt sexy om na één wijntje al te bespreken of je date blijft slapen of niet na de seks, maar zorg er wel voor dat je de vibe van de avond snapt. Wees eerlijk over je verwachtingen en duidelijk over het verloop van de avond. Niemand heeft er wat aan als zij na de seks op Pinterest een bord aanmaakt met trouwjurken, terwijl jij haar zo snel mogelijk je huis uit wilt.

Blijf niet hangen (of wel, maar hou dan wel rekening met de consequenties)

Hoe meer tijd je met iemand spendeert, hoe meer je je aan hem of haar gaat hechten. Daar is niks mis mee, besef gewoon dat ‘samen ontbijten’ en ”s ochtends nog even knuffelen’ niet is waarvoor jullie hieraan begonnen zijn. Vind je haar toch leuker dan gedacht? Ga er dan voor, maar zorg er wel voor dat zij dat ook zo aanvoelt. Anders is het beter om afscheid te nemen.

Don’t make it weird

Misschien wel de belangrijkste van allemaal: besef dat jullie geweldige seks hebben, maar niet meer dan dat. Dat betekent dat je geen inbreng hebt in haar kleerkast, niks laat rondslingeren in haar appartement, haar Instagram Stories niet als allereerste checkt, of haar oppikt op het vliegveld na haar citytrip. Doe genoeg moeite, maar niet te veel.

GQ

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
6 ongeschreven regels over casual sex
Sluiten