Jutta
Jutta Life 18 mrt 2019

Zes tips om je maandag te overleven op het werk

Succes komt niet zomaar aanwaaien en die loonsverhoging krijg je niet omdat je altijd vriendelijk naar de baas lacht. Werken zul je! Om het leed te verzachten schotelt Manners je wekelijks een tip voor die je carrière vooruit kan helpen. Dat doen we op maandag, zo kom je meteen op stoom voor een productieve werkweek. 

Alleen … voelt niet iedereen zich altijd even gemotiveerd op de eerste dag van de week. Afscheid nemen van het weekend valt je zwaar en je kijkt weer op tegen een hele stapel werk waar je geen zin in hebt. Er zijn genoeg redenen om een hekel te hebben aan maandag, maar deze tips kunnen het leed verzachten.

1. Snooze niet

Langer in bed blijven liggen levert je echt geen extra slaap op en je wordt er ook niet vrolijker van. Sta liever wat vroeger op om in alle rust te kunnen ontbijten, neem een douche of lees een kwartiertje. Blijf zeker ook geen halfuur op sociale media scrollen in de ochtend, daar word je slechts herinnerd aan alle leuke dingen die je nu niet kunt gaan doen omdat het werk wacht.

2. Zorg voor een vlot ochtendritueel

Moet je je op maandag altijd extra hard haasten ‘s ochtends? Met een paar simpele ingrepen win je tijd. Dat doe je bijvoorbeeld door je ontbijt de avond voordien al klaar te zetten (of tenminste de tafel te dekken) en je outfit voor de volgende dag ‘s avonds al klaar te hangen. Zo bespaar je tijd en kostbare energie, die je de rest van de dag nog nodig gaat hebben.

3.Voer je moeilijkste taak eerst uit

Je bent zonder kleerscheuren op het werk geraakt en slaagt er wonderwel in om je¬†monday mood te verbergen voor je collega’s – proficiat. Alleen mag je de teugels nu niet laten vieren, schiet meteen in actie en begin met de moeilijkste taak.¬†Zo heb je al voor de middag een voldaan en trots gevoel, en dat maakt de rest van de maandag weer wat draaglijker.

10 dingen die succesvolle mensen anders aanpakken

4. Zet je favoriete muziek op

Als er iets is dat je zelfs de meest druilerige maandagen doorhelpt is het wel muziek, op voorwaarde dat je iets opzet waar je √©cht blij van wordt. Je collega’s geen fan van death metal en jij wel? Ze hebben de koptelefoon niet voor niets uitgevonden.

5. Sla je work-out niet over

Als je maar moeilijk op gang komt aan het begin van de week is het¬†tempting om een dagje over te slaan in de fitness. Doe het niet, want net op die dagen heb je je sport het meest nodig. Nu we toch bezig zijn: ga maar meteen ‘s ochtends sporten, dan voel je je geheid beter voor je aan je werk begint.

6. Je maandag begint op vrijdag

Als je op zondagavond al gestresseerd geraakt omdat je nog een resem taken van de vorige week moet afwerken, heb je een probleem. Zorg er dus voor dat je werk áf is op vrijdag, en vink die vervelende taakjes toch maar af, ook als dat betekent dat je een halfuurtje langer moet werken. Zo zul je het hele weekend écht kunnen ontspannen en de volgende maandag weer met een fris gemoed aan het werk gaan.

Denk je dat je geen vrije tijd meer hebt? Je bent niet de enige.

Deze trucs helpen zelfs notoire uitslapers bij het opstaan

Reageer op artikel:
Zes tips om je maandag te overleven op het werk
Sluiten