Thomas
Thomas Entertainment 23 jan 2019

7 toffe films en series op Netflix die zich afspelen in de middeleeuwen

Pokken, cholera, tyfus en de pest: als er één periode is waar je liever niet in wilt terechtkomen, zijn het wel de middeleeuwen. Al zouden deze films en series je daar nog weleens aan doen twijfelen, want regisseurs weten de ellende van de middeleeuwen altijd mooi te verbloemen. Deze zeven Netflix-toppers spelen zich af in de middeleeuwen – en binnenkort in je woonkamer.

‘The Last Kingdom’ (IMDb-score: 8.3)

In de middeleeuwen hadden ze in Engeland nogal eens last van vikingen, oftewel: woeste mannen met baarden die de boel graag kort en klein slaan. Die strijd staat centraal in ‘The Last Kingdom’, maar de serie gaat wel wat dieper dan dat.

‘Braveheart’ (IMDb-score: 8.4)

De middeleeuwen-klassieker der middeleeuwen-klassiekers. Gaan we verder geen woorden aan vuil maken.

‘La Catedral del Mar'(IMDb-score: 7.4)

Engeland in de middeleeuwen kennen we nu wel. Gelukkig zijn er ook middeleeuwse series die een ander land kiezen als decor. ‘La Catedral del Mar’ speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, af in Spanje. Denk aan Barcelona, de prachtige klanken van de Spaanse taal en natuurlijk de Spaanse inquisitie.

‘Disenchantment’ (IMDb-score: 7.3)

De maker van ‘The Simpsons’, Matt Groening, heeft een nieuwe serie en die speelt zich af in de middeleeuwen. ‘Disenchantment’ gaat over een prinses met een alcoholprobleem die samen met een demon en elf de wereld intrekt. Hilariteit gegarandeerd.

‘Macbeth’ (IMDb-score: 6.6)

Het klassieke verhaal van Shakespeare over de strijd om de Schotse troon, maar dan in een modern en best bloederig jasje. Zeker het kijken waard, want deze film met Michael Fassbender in de hoofdrol werd genomineerd voor zes British Independent Film Awards, waaronder die voor beste acteur, actrice en regisseur.

‘Ironclad’ (IMDb-score: 6.2)

Bij de middeleeuwen denk je aan ridders, kastelen, veldslagen, katapulten en flinke knokpartijen. Wel, dat krijg je allemaal in de actiefilm ‘Ironclad’. Hierin zien we de Magnificent Seven hun kasteel verdedigen tegen koning John. Hij wil Engeland met harde hand regeren, maar daar zit natuurlijk niemand op te wachten. In de film zien we ook Kate Mara (Zoe Barnes uit ‘House of Cards’) en die is zeker niet onplezierig om naar te kijken.

‘Black Night’ (IMDb-score: 4.8)

Martin Lawrence speelt in deze film een pretparkmedewerker die op een vreemde manier in de middeleeuwen terechtkomt. Daar krijgt hij het aan de stok met een boosaardige koning. Het resultaat is zo’n typische nillies-komedie. Geen echte aanrader, maar wel leuk om naar te kijken op een brakke zondagmiddag.

Meer Netflix

Liever je Spaans opblinken of een Britse serie checken? Kan ook!

5 ijzersterke Spaanstalige Netflix-series voor een zomerse stemming

Deze 10 Britse Netflix-series zijn ‘bloody good’

Reageer op artikel:
7 toffe films en series op Netflix die zich afspelen in de middeleeuwen
Sluiten