Alrik
Alrik Entertainment 27 mei 2019

7 HBO-series die je leven na ‘Game of Thrones’ beter maken

Stel dat je gauw een HBO-abonnement hebt afgesloten om even het achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ te bekijken, om het vervolgens weer op te zeggen. Denk nog even na voor je dat doen, want hier zijn nog zeven HBO-series die je niet mag missen. 

Voordat Netflix bestond zette HBO de toon wat series betreft. Dat zowat iedereen nu een Netflix-account heeft wil echter niet zeggen dat de HBO-series plots voor de vuilbak zijn. Dit zijn volgens ons de beste series op HBO, die je na ‘Game of Thrones’ nog heel wat kijkplezier gaan bezorgen. Bonus: de gloednieuwe documentaire ‘Game of Thrones: The Last Watch’.

‘Westworld’

‘Westworld’ is een sciencefictionserie die zich afspeelt in westernsferen, een heerlijke combinatie. De serie belicht de donkere kant technologische ontwikkelingen. De eerste twee seizoenen spelen zich voornamelijk af in het futuristische themapark Westworld, dat bevolkt wordt door niet van mensen te onderscheiden robots, ‘hosts’ genoemd.

Als bezoeker krijg je de mogelijkheid om te ervaren hoe het leven er in het Wilde Westen uitzag en kan je doen waar je zin in hebt. Sommige bezoekers gaan daarin wel erg ver, en seks, moord, en martelingen zijn aan de orde van de dag. De ongeveer tweeduizend robots uit het park spelen elk hun eigen verhaallijnen. Je voelt vast al aan dat sommige robots wel héél intelligent zijn geworden door de jaren heen. Meer verklappen we niet.

Het derde seizoen van ‘Westworld verschijnt in 2020 op HBO, de eerste twee kun je nu al bekijken.

‘Chernobyl’

Door alle series op Netflix zie je nog wel eens wat HBO-series over het hoofd. ‘Chernobyl’ is daar een voorbeeld van. De serie draait uiteraard om de kernramp in Tsjernobyl. In 1986 ontplofte een kernreactor, de gevolgen zijn inmiddels bekend. Bij de brand en de explosie kwamen 31 mensen om, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. De radioactieve straling maakte het gebied onbewoonbaar en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een spookstad. De onwetendheid en de ellende die daaruit voortkwamen, staan centraal in de HBO-serie ‘Chernobyl’.

‘True Detective’

‘True Detective’ is een Amerikaanse anthologieserie, die sinds 2014 op HBO wordt uitgezonden. In ieder seizoen wordt een andere zaak belicht. Zo volgt het eerste seizoen de rechercheurs Rust Cohle en Martin Hart tijdens een zeventien jaar durende klopjacht op de dader van een bizarre moord in Louisiana uit 1995. Dit seizoen is briljant en geheel terecht won de serie dan ook vijf Emmy Awards. Het tweede en derde seizoen tippen niet aan het eerste, maar het blijft een van de beste series op HBO, alleen al acteur Mahershala Ali maakt ze het kijken waard.

‘Watchmen’

‘Watchmen’ is een aankomende superheldenserie op HBO, gebaseerd op de gelijknamige en populaire stripreeks van DC Comics. Er is fors geïnvesteerd in de productie en filmcritici verwachten een hitserie. De officiële trailer werd eerder deze maand gedeeld, de serie verschijnt in de herfst van 2019 op HBO.

‘The Sopranos’

Sommige series die ooit geniaal waren, kunnen op een gegeven moment gedateerd overkomen, maar ‘The Sopranos’ (1999-2007) is tijdloos. Echt, als je deze serie nog niet hebt gezien, heb je nog heel veel uren aan kijkgenot voor de boeg. ‘The Sopranos’ gaat over het dagelijks leven van maffiabaas Tony Soprano (James Gandolfini). Niet alleen het gewelddadige maffiamilieu, maar ook familie- en liefdesperikelen spelen een grote rol in een van de meest iconische series ooit. Alle seizoenen van de maffiaserie zijn te kijken op HBO.

‘Boardwalk Empire’

We hebben het vaak over ‘Peaky Blinders‘, maar ‘Boardwalk Empire’ is eigenlijk een nóg betere serie. De serie speelt zich ongeveer in dezelfde tijd af, maar dan in Amerika in plaats van Engeland. De cast is geniaal, met Steve Buscemi voorop. Hij speelt Enoch ‘Nucky’ Thompson, één van de corrupte Republikeinse politici die achter de schermen de touwtjes in handen heeft tijdens de drooglegging in het begin van de twintigste eeuw.

De serie speelt zich af in Atlantic City, een toeristisch stadje dat tijdens de drooglegging in no-time transformeert tot de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie. Fantastische serie die op waarheid en echte personages is gebaseerd. Zo komt gangster Al Capone uitgebreid voor in de verhaallijn. Alle vijf seizoenen staan op HBO.

‘The Wire’

Oké, deze serie kan wellicht wat gedateerd overkomen, maar ze staat nog steeds bovenaan in bijna alle lijstjes met beste series ooit. ‘The Wire’ liep van 2002 tot 2008 en is een politie-/misdaadserie die uitblinkt in realisme. Hier krijg je echt te zien hoe het er bij de politie aan toegaat, inclusief alle smerigheden.

Barack Obama zei onlangs nog dat ‘The Wire’ zijn favoriete televisieserie ooit is. Omar, een homoseksueel die drugsdealers berooft, is zijn favoriete personage. De serie speelt zich af in Baltimore en behoeft geen verdere introductie. Alle vijf seizoenen zijn te zien op HBO.

Bonus: ‘Game of Thrones: The Last Watch’

Wie dacht dat het nu echt klaar was met ‘Game of Thrones’ heeft het mis. Er is meteen na het achtste seizoen een documentaire over de serie verschenen op HBO. ‘Game of Thrones: The Last Watch’, zoals de twee uur durende documentaire heet, biedt je een zeldzaam kijkje achter de schermen. Van krankzinnige studio’s tot de ruigste plekken in Noord-Ierland; je wordt meegenomen naar de plekken waar de fantasiewereld Westeros tot leven kwam. De hoofdrolspelers van ‘Game of Thrones’ komen daarbij uitgebreid aan het woord. Nu te zien op HBO.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 HBO-series die je leven na ‘Game of Thrones’ beter maken
Sluiten