Entertainment 9 jan 2019 Leroy

8 series die in 2019 voorgoed van de buis worden gehaald

Vroeger moest je na elke serie alweer uren het internet doorzoeken om iets nieuws te vinden. Vandaag de dag zie je door de bomen het bos niet meer, al komen een paar van die series in 2019 onherroepelijk ten einde. Deze 8 series worden niet verlengd. 

1. ‘Mr. Robot’

Drie jaar geleden verscheen Rami Malek (je kent hem wellicht ook als Freddie Mercury in bioscoophit ‘Bohemian Rhapsody’) op het kleine scherm in ‘Mr. Robot’, een fantastisch drama over een drugsverslaafde hacker die langzaamaan verdwijnt in zijn eigen waanwereld.

Het eerste seizoen was een groot succes en mocht veel prijzen in ontvangst nemen, waarna de producenten besloten om nog drie extra seizoenen te maken. De serie verdween een beetje van de radar, hoewel de kwaliteit écht goed bleef. Het vierde en laatste seizoen verschijnt nog in 2019 en daarna is het afgelopen.

2. ‘Modern Family’

De tweede ontzettend succesvolle sitcom van Ed O’Neill, oftewel Al Bundy uit ‘Married with Children’. Ook hier had O’Neill een perfecte rol te pakken in een heerlijke sitcom, maar na tien seizoenen is het genoeg geweest.

Al is ‘Modern Family’ misschien nog niet helemáál dood en begraven. De producenten mogen er dan wel de stekker uittrekken, maar Disney nam het productiehuis (20th Century Fox) over en ook Disney komt binnenkort met een eigen streamingdienst, dus alles is mogelijk.

3. ‘iZombie’

Het Amerikaanse The CW Television Network heeft al heel wat goede series voortgebracht – denk: ‘The Flash’, ‘Legends of Tomorrow’, ‘Arrow’, … Ook ‘iZombie’ behoort tot die categorie: de serie vertelt het ietwat vreemde verhaal van de medische assistent Liv Moore, een vrouw die lijken opeet om gedachtes te lezen van de overledenen en zo moorden hoopt op te lossen. Een vreemde hobby, ware het niet dat ze een ordinaire zombie is. Genoeg input om een spannende serie van te maken, maar na vijf seizoenen zijn de lijken op.

4. ‘Orange Is The New Black’

Het was een van de grote successen waarmee Netflix zichzelf op de kaart zette als serieuze producent van series. Het verhaal van de vriendelijke, blonde Piper die in een vrouwengevangenis terechtkwam werd warm onthaald.

En terecht: ‘Orange Is The New Black’ vertelt een origineel verhaal en is ijzersterk. Wij haakten af na twee seizoenen, maar fans bleven massaal kijken en dus bleef Netflix afleveringen produceren. Dit jaar kun je het zevende seizoen nog verwachten, maar daarna is het over en uit.

5. ‘Homeland’

Een kraker van jewelste en een van de beste beoordeelde series ooit. Claire Danes vertolkt in ‘Homeland’ een fantastische rol als de manische CIA-agent Carrie Mathison, die aanpapt met Nicholas Brody – een tot de islam bekeerde Amerikaanse soldaat. Als Brody na jarenlange gevangenschap terugkeert naar zijn gezin, blijkt niks meer hetzelfde te zijn.

De anti-Amerikaanse propaganda van extremistische islamitische partijen die hem gevangen hielden is tot de kern van zijn ziel doorgedrongen, waardoor Brody het idee krijgt dat hij een aanslag moet plegen op een Amerikaanse overheidsinstelling. Carrie moet hem stoppen, maar wordt tegelijkertijd verliefd op de gevallen oorlogsheld. Het achtste en laatste seizoen gaat in juni van start, en daarna is het afgelopen.

6. ‘Game of Thrones’

Dit epische fantasy-drama wordt samen met ‘Planet Earth’, ‘Band of Brothers’ en ‘Breaking Bad’ tot de beste serie ooit gekroond door IMDb, waarmee we doelen op een score van 9,5 voor de serie in het geheel. Het verhaal van de briljante schrijver George R.R. Martin komt dit jaar tot een episch hoogtepunt – in april kom je eindelijk te weten wie er op die verdomde ijzeren troon mag gaan zitten. Echte fans hoeven niet te vrezen, want er komt ook nog een prequel aan.

7. ‘The Big Bang Theory’

Na twaalf seizoenen is het mooi geweest voor de best bekeken serie van de afgelopen jaren. Jawel: ‘Game of Thrones’ mag dan wel tot de best beoordeelde series horen, het grootste kijkcijferkanon is ‘The Big Bang Theory’.

Het groepje nerds onder leiding van Jim Parsons (die inmiddels goed is voor 70 miljoen) wist menig hart te veroveren met toegankelijke humor. Ook hier is intussen een prequel – ‘Young Sheldon’ – die ook heel goed weet te scoren.

8. ‘Gotham’

Wie waren Bruce Wayne en Jim Gordon voor ze de beroemde superheld en agent werden? ‘Gotham’ geeft je het antwoord. De serie start namelijk vanaf het moment dat de ouders van kleine Bruce overlijden. Wie niet bekend is met ‘Batma’n klinkt dit waarschijnlijk als complete wartaal, maar kenners snappen het. In het laatste seizoen zien we hoe het verhaal van Jim Gordon wordt afgerond en hoe Bruce bijna in Batman verandert. Een must-see voor de liefhebbers, maar in 2019 wordt het verhaal afgerond.

Gelukkig is er nog veel moois om naar uit te kijken dit jaar!

Dit worden volgens IMDb de 10 grootste en beste films van 2019

Reageer op artikel:
8 series die in 2019 voorgoed van de buis worden gehaald
Sluiten