Lesley
Lesley Life 23 jan 2018

8 tips om je relatie spannend te houden

Het is een vaak gehoorde dooddoener: naarmate de tijd verstrijkt, kruipt de sleur in je relatie. Je kent en vertrouwt elkaar door en door, je weet wat ze fijn vindt en waar ze gek van wordt. Dat verliefde gevoel maakt plaats voor ‘houden van’. En dat is natuurlijk mooi, maar … niet echt spannend. Voel je geen kriebels meer als je haar ziet? Ben je dat zoveelste avondje op de bank beu? Met deze acht relatietips hou je het spannend!

1. Geef complimenten en spreek je waardering uit

Met een welgemeend compliment geef je haar dag meteen een enorme boost. Laat haar weten dat je haar nog steeds even sexy vindt als in het begin van jullie relatie. Door haar te vleien breng je op een eenvoudige manier wat spanning in je relatie. Je complimentjes mogen best aan de sexy kant zijn, zolang je hier maar het juiste moment voor uitzoekt. Kortom: laat haar weten dat je haar nog steeds wil – doe dit met woorden en de acties zullen ongetwijfeld volgen.

Waardering gaat echter ook verder dan complimenten geven: vertel haar hoe hard ze werkt, hoe goed ze voor je is. Ga dieper in op die minder oppervlakkige zaken.

2. Ga er regelmatig samen op uit

Het is vrijdagavond en je bent moe. Een avondje Netflix kijken op de bank lijkt een aanlokkelijke optie, maar het levert je geen spannende avond op. Ga er samen op uit, herbeleef jullie eerste date, probeer eens iets nieuws … Zelfs als jullie wel vaak iets gaan doen samen, is het goed om die dates eens te evalueren. Zorg ervoor dat het spannend en verrassend blijft. Ga niet elke keer naar hetzelfde café. Zoek samen het avontuur op: zo krijg je nieuwe impulsen en geniet je niet alleen mét elkaar, maar ook opnieuw ván elkaar.

relatietips

3. Wees duidelijk over je seksuele fantasieën

Jullie zijn al jaren samen, dus waarschijnlijk hebben jullie op seksueel vlak al ontzettend veel uitgeprobeerd. Zoek ook op dit vlak nieuwe horizonten op: er is vast nog wel iets wat je graag zou willen testen, maar nog nooit hebt uitgesproken. Jullie delen alles met elkaar, dus waarom dit dan ook niet? Samen nieuwe dingen proberen kan een enorme boost geven aan jullie relatie.

4. Niet alles hoeft met z’n tweeën

Je hoeft niet altijd samen te zijn: af en toe wat ademruimte kan echt geen kwaad. Als jullie elkaar ook wat tijd apart gunnen, heb je erna weer extra verhalen om te delen. Ook een dubbeldate met een bevriend koppel kan leuk zijn: die groepsdynamiek zorgt voor een bepaalde vibe waar je later met z’n tweeën van kunt genieten. Dan kom je gegarandeerd in een vrolijke stemming thuis en kun je van daaruit nog altijd gezellig met z’n tweeën de avond afsluiten.

5. Steek tijd en moeite in je uiterlijk

Sport, kleed je goed, verzorg jezelf: zorg ervoor dat je spannend en aantrekkelijk blijft voor haar. Dit zal haar alleen maar stimuleren om dat andersom ook te doen. En ja, het kan verleidelijk zijn om na het werk meteen je comfortabele joggingbroek aan te trekken en samen op de bank te kruipen, maar dit zal zelden leiden tot een memorabele avond of sensuele prikkels.

6. Plan bewust tijd voor elkaar in

Natuurlijk hebben jullie het allebei ontzettend druk, maar waar een wil is, is een weg. Je relatie is een van de belangrijkste fundamenten in je leven, geef ze dan ook de tijd en zorg die ze verdient. Plan bewust tijd voor elkaar in. Niet veel tijd in het weekend? Sta wat vroeger op en ga samen ontbijten. Late avond op het werk? Ga erna dan gewoon nog iets drinken samen. Geniet van jullie tijd met elkaar.

relatietips

7. Praat over de pijnpunten

Zeker in een lange relatie sluimeren er al eens ergernissen en irritaties. Praat hierover. Dit zijn niet altijd de fijnste gesprekken, maar geen van bovenstaande tips zal echt werken als je aanloopt  tegen fundamentele problemen. Blijf met elkaar communiceren – over de leuke dingen, maar ook zeker over de minder leuke.

8. Praat met vrienden

Je echte vrienden moet je koesteren. Je kunt bij hen terecht voor advies of relatietips, dus maak hier gebruik van. Bespreek eens met een goede vriend wat hij zoal doet om zijn relatie spannend te houden. Wees vooral niet bang om goede dingen aan te snijden die je bij hem en in zijn relatie ziet.

Reageer op artikel:
8 tips om je relatie spannend te houden
Sluiten