9 excuses die mannen verzinnen in de fitness

We hebben allemaal praatjes in de fitness. Willen allemaal de sterkste en de grootste zijn, en daar is niks mis mee. Tenzij er enkel sprake is van figuurlijk spierbalgerol en je verder excuses verzint om net niet te gaan fitnessen. Deze negen smoesjes komen wij vaak tegen.

“Ik ga straks al trainen.”

Yeah right. Wij weten dat veel mannen zo’n excuses gebruiken om twee redenen: ten eerste om te laten zien dat ze zo toegewijd zijn en ten tweede om onder afspraken uit te komen. ‘Ik zou echt graag komen, maar ik MOET echt nog even trainen’.  Daarnaast wordt het tegenovergestelde ook vaak gezegd. De ‘ik ben (gisteren) al geweest’, is een handige manier om niet met iemand mee gaan.

“Ik was net in de fitness toen je belde.”

Een belangrijke oproep gemist of even geen zin om je gsm op te nemen? Waarom dan niet liegen dat je op dat moment net in de fitness was. Dat is moeilijk te bewijzen en maakt het niet jouw probleem. Dat je ondertussen thuis onafgebroken series aan het bingewatchen was, doet er niet toe. De fitness klinkt gewoon veel cooler.

“Ik ben aan het bulken.”

Bulken is voor veel mannen een synoniem voor ‘ik laat me lekker gaan’ of  ‘ik heb geen zin om het hele jaar mijn best te doen’. Dat buikje ontstaat dus niet door gebrek aan motivatie, maar door een zogezegd streng bulkschema. Uiteraard train je nog wel twee keer per week je armen.

“Ik kan met gemak [absurd gewicht] benchpressen, geen probleem!”

In de fitness draait het voor veel kerels om hoeveel gewicht ze kunnen tillen. Sommigen tellen daarom die ene keer dat zij aan het begin van hun work-out een halve rep er uit persten als hun persoonlijk record. Vaak wordt er nog een aantal kilo bijgesmokkeld om nog iets sterker over te komen. Dat hun borstkas de lading van hun verhaal niet dekt, is een ander verhaal.

“Ik heb mijn [lichaamsdeel] geblesseerd met crossfitten.”

Als iemand al lang niet meer in de fitness is geweest en niet meer in staat is om zijn ‘normale’ prestatie te halen; dan is er uiteraard sprake van een blessure. De formule is als volgt: lang niet geweest + slechte dag + matige prestaties = blessure. Kortom, deze mannen zijn slachtoffer van hun harde werk en moeten zichzelf even goed verzorgen. Excuses, excuses…

“Ik kreeg onlangs dit advies van een vriend van me…”

Ter toelichting: ‘advies’ staat eigenlijk voor een of andere onzinnige sporthype of powersupplement. Met een ‘vriend’ bedoelen ze dat ene sporttijdschrift dat ze af en toe in Brussel Zaventem kopen als ze op vakantie gaan. Ook aannemelijk: hij heeft helemaal geen advies gehad, maar wil zijn eigen filosofie kracht bijzetten door te doen alsof het idee van iemand anders kwam.

“Ja man, ik heb onlangs ook crossdropbenchpulls geprobeerd. Niets voor mij.”

Deze dude is duidelijk op de hoogte en heeft alles al een keer gedaan; voordat het mainstream was natuurlijk. Met ‘geprobeerd’ bedoelt hij by the way dat hij op Youtube een video half heeft gekeken. Hoppa, weer wat geleerd.

“Mijn vriendin zet hier haar playlists op.”

Gast, als je goed gaat op ‘Firework’ van Katy Perry, mag je daar gewoon eerlijk voor uitkomen.

“Ik kom alleen advies geven, hoor!”

Dat die ietwat zwaardere dame haar oefeningen totaal verkeerd uitvoert, is geen probleem. Zij moet het tenslotte nog leren. Als een hete fitnessgriet daarentegen haar linkerwijsvinger scheef plaatst bij het squatten, is dat levensgevaarlijk en heeft ze dringend advies nodig. Natuurlijk wordt ze benaderd door professionaliteit. Haar knappe uiterlijk maakt hierbij geen enkel verschil. True story, bro.

Reageer op artikel:
9 excuses die mannen verzinnen in de fitness
Sluiten