Entertainment

Achter de schermen bij Netflix-hit ‘The Haunting of Hill House’

Het verhaal achter de spoken

Heb je ‘The Haunting of Hill House’ er ook in een paar dagen doorgejaagd en blijft de serie je nu achtervolgen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Netflix heeft nu ook een fascinerende behind the scenes-video op ons afgevuurd. 

‘The Haunting of Hill House’: achter de schermen

‘The Haunting of Hill House’ speelt zich – no shit Sherlock – af in een afgelegen spookhuis. Waar in traditionele horrorverhalen de geesten en spoken centraal staat, pakt deze reeks het iets origineler aan door in te zoomen op de hoofdpersonages en hoe die met geesten uit hun verleden omgaan.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. Het boek vormt de basis, maar de makers hebben het verhaal vrij geïnterpreteerd.

Horror Shop Featurette

‘The Haunting of Hill House’ volgt dus een getraumatiseerde familie, die de vloek van het huis waar ze zijn opgegroeid nooit helemaal van zich hebben kunnen afschudden. Niemand minder dan Mike Flanagan regisseerde de reeks, en die heeft al behoorlijk wat duistere films op zijn naam staan, waaronder Netflix-film ‘Gerald’s Game’, gebaseerd op een verhaal van Stephen King.

Dat de man weet waar hij mee bezig is, is ook duidelijk te zien in deze video. Hij had het verhaal uiteraard ook kunnen vertellen in een film van een uur of twee, maar door de reeks op te delen in een tiendelige serie is er meer ruimte om de personages krachtig neer te zetten en hun verhaal te vertellen.

In het horrorgenre is dit redelijk ongezien, wat dan ook deels verklaart waarom deze reeks het zo goed heeft gedaan. De afgelopen maand op een andere planeet geleefd? Je kunt de serie nog steeds bekijken op Netflix.

06-11-2018 - Lesley