Leroy
Leroy Entertainment 12 feb 2019

Gebruik je een ad blocker? Dan kan Spotify je account blokkeren

Ad blockers maken het leven van de gemiddelde internetgebruiker een stuk gemakkelijker, al kan de handige tool ook voor problemen zorgen. Spotify heeft aangekondigd dat het zijn servicevoorwaarden gaat aanpassen, waardoor mensen die ad blocker gebruiken in de problemen kunnen komen. Sterker nog: er is een kans dat je account van het platform wordt verwijderd. 

Spotify pak ad blockers aan

Een ad blocker is anno 2019 handiger dan ooit. YouTube-advertenties of de met banners overladen homepagina van je favoriete website kunnen de gebruikerservaring flink aantasten. Door gebruik te maken van een extensie die die advertenties blokkeert, is het een stuk fijner om dit soort platformen te checken.

Nadelig voor de partij in kwestie, maar uiterst handig voor de gebruiker. Nu zijn er echter bedrijven – zoals Spotify – die hier iets aan willen doen. Het platform wijzigt zijn servicevoorwaarden met een flinke waarschuwing voor ad blocker-gebruikers.

ad blocker spotify

Volgens The Verge, een grote Amerikaanse techwebsite, gaat Spotify de strijd met ad blockers aan. In de vernieuwde servicevoorwaarden geeft het platform een pittige waarschuwing aan mensen die advertenties proberen te omzeilen op de service. Sterker nog: het is vanaf nu strikt verboden.

Hou jij je niet aan deze afspraak, dan is er een grote kans dat Spotify je account blokkeert en dat je toegang tot het platform wordt opgeheven: “Het omzeilen of blokkeren van advertenties in de Spotify Service, of het maken of distribueren van een tool die dit mogelijk maakt, is ten strengste verboden.”

Spotify heeft in een e-mail naar zijn gebruikers laten weten dat de nieuwe regel vanaf 1 maart in zal gaan. Of de service eerst een waarschuwing geeft of de desbetreffende persoon direct van het platform schopt, is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard geldt deze regel wel alleen voor gratis gebruikers van Spotify, betalende abonnees hebben namelijk niet te maken met advertenties op het platform.

Het wordt binnenkort bovendien ook moeilijker om accounts met je vrienden te delen.

Let op! Spotify gaat misbruik van familie-abonnementen aanpakken

Reageer op artikel:
Gebruik je een ad blocker? Dan kan Spotify je account blokkeren
Sluiten