Jutta
Jutta Entertainment 20 mei 2019

Zo overleef je een festival zonder de hele tijd op je telefoon te zitten

Natuurlijk heb je je telefoon nodig op een festival. Om je vrienden (alweer) terug te vinden, een paar foto’s te maken of je pintjes te betalen bijvoorbeeld, maar moet je echt de hele tijd op dat ding zitten prutsen? En is zo’n optreden niet veel toffer als je het níét filmt? Laat die gsm eens voor wat hij is, zo wordt je festival pas echt een episch feestje. 

Praat met vreemden en maak nieuwe vrienden

Het festivalterrein lijkt een grote gezellige mensenmassa, maar als je goed kijkt zie je dat elke vriendengroep een eilandje is geworden. De enige persoon waar jullie nog mee praten is die passerende dronkaard die jou meteen zijn beste vriend noemt. Dat komt niet (alleen) doordat hij zat is en iedereen aanspreekt, maar ook doordat hij zijn telefoon weer eens verloren is en wel met anderen moet praten.

Enkel en alleen op dat vlak is die dronkaard je lichtend voorbeeld, want mensen zijn nu eenmaal sneller geneigd om een praatje te slaan met een vreemde als ze niet op hun smartphone zitten te prutsen. Een goeie ijsbreker is de band waar jullie allebei naar staan te kijken, en misschien hebben jullie wel meer gemeen dan een voortreffelijke muzieksmaak.

Laat je gsm in je broekzak tijdens de optredens

Als je alle smartphones die er op de festivalweide te vinden zijn zou verzamelen, zou je heel wat vierkante meters aan lichtgevende schermpjes bij elkaar krijgen en een hele grote lichtshow kunnen geven. Desperados deed het al eens voor op een houseparty, waar de gasten hun telefoon (tijdelijk) inleverden in ruil voor een frisse Desperados. Het resultaat is een knallend feestje zonder dat er ook maar één foto gemaakt werd.

Het kan dus, maar toch zie je bij de meeste optredens een weide vol telefoonschermen. Het lijkt wel of je moet bewijzen dat jij dat ene concert in levenden lijve hebt bijgewoond en dat doe je natuurlijk door je eigen beelden te delen op sociale media. Geen enkele video zal echter even episch zijn als je herinnering. Steek je telefoon dus weg en geniet van het feest op de wei, de beelden kun je later wel op YouTube vinden.

Post niet live op sociale media

Aan wie moet jij bewijzen dat je écht op een festival aanwezig bent? De vrienden die het echt leuk maken lopen waarschijnlijk naast je en aan selfies van je katerkop heeft echt niemand een boodschap. Zelfs je moeder niet, en die supportert normaliter alles wat je doet. Maak dus gerust wat foto’s maar deel je verslag pas op Instagram wanneer je weer thuis bent.

Wil je toch bewijzen dat je NU op Werchter zit? Photobomb dan vrolijk andere mensen die hun selfies wel meteen online gaan gooien. Hoe gekker je move, hoe groter de kans dat je foto ook echt online komt en dan kun je je laten taggen. En zo sla je meteen nog een praatje.

Neem een pen mee om nummers te scoren

Allemaal goed en wel, zo zonder telefoon op pad zijn, maar hoe ga je al die veroverde gsm-nummers dan opslaan? The old-fashioned way, sir. Geef haar jouw nummer en vraag om je een berichtje te sturen, of neem een pen mee en laat haar zelf haar nummer noteren op je arm.

Overtuig je vrienden om hetzelfde te doen

Hoe groot je overtuiging ook is om het festival zonder smartphone door te komen, als je vrienden wel de hele tijd naar hun scherm zitten te staren is er voor jou ook niks aan. Daag hen uit om hun telefoon ook thuis te laten. En misschien helpen deze tips wel om hen te overtuigen om zonder telefoon een episch feest te bouwen.

In samenwerking met Desperados

Reageer op artikel:
Zo overleef je een festival zonder de hele tijd op je telefoon te zitten
Sluiten