Jutta
Jutta Entertainment 19 feb 2019

Legendarische ‘Freestyler’-clip kreeg een al even legendarische make-over

Twintig jaar geleden lanceerden de Bomfunk MC’s hun legendarische ‘Freestyler’, waarin een jongen met dreadlocks zijn omgeving bestuurt met een mp3-speler. De kans dat jij nog met zo’n ding in je broekzak rondloopt is eerder klein, maar misschien speel je dat goeie oude WAKAMAKAFON nog weleens af? In dat geval hebben we goed nieuws voor je, want de clip heeft een remake gekregen. 

‘Freestyler’ anno 2019

De oorspronkelijke clip van de Finse breakbeatgroep groeide uit tot een symbool voor de beginnende digitalisering, maar ondertussen is dat mp3’tje natuurlijk alláng achterhaald. Als digital savvy switch je tegenwoordig voortdurend tussen schermen en platformen, met je smartphone als vertrekpunt en dan nog het liefst draadloos. Het is dan ook die smartphone die centraal staat in de nieuwe videoclip.

De remake blijft overigens wel trouw aan het origineel, maar dan met een hedendaags en millennial-approved sausje van memes, fail-GIF’s, Tinder en twerken tot referenties naar ‘Game of Thrones’, ‘True Blood’ en ‘Westworld’. Ook de originele Bomfunk MC’s Raymond Ebanks en DJ Gismo maken hun opwachting en die twee zijn still ‘rocking the microphone’, want ja, dat is wat er écht gezegd wordt wanneer jij wakamakafon schreeuwt.

Entertainment van eigen bodem

Hoewel de Bomfunk MC’s afkomstig zijn uit Finland is de nieuwe clip van eigen bodem. Je herkende misschien al de Belgische influencers Average Rob, Flo Windey, Saïd Boumazoughe of Hakim Chatar, en het bedrijf achter de video is het Belgische Telenet.

De ‘Freestyler’-remake werd geïnspireerd door Telenets nieuwe dienst YUGO, waarbij het tv-kaske en de digibox worden vervangen door een smartphone-app. Dat in combinatie met vast en mobiel internet maakt dat mensen ongebonden kunnen ‘freestylen’ doorheen het hele aanbod, aldus Nathalie Rahbani, communicatieverantwoordelijke bij Telenet.

Voor de productie van de clip ging Telenet in zee met de Deense regisseuse Nadia Marquard Otzen, die al clips maakte voor Emeli Sandé en Years&Years en meerdere Grammy-nominaties op haar naam heeft staan.

Overal internet, overal tv

De kans bestaat dat jij vooral tussendoor filmpjes checkt op je telefoon en steeds minder vaak (live) tv kijkt en daar wil YUGO op inspelen. In de app krijg je toegang tot internationale topreeksen en lokaal entertainment, maar dat is niet het enige. De dienst omvat ook het beste internet voor thuis én een uitgebreide databundel voor onderweg.

Wil je toch op het grote scherm kijken, dan kun je eenvoudig streamen via Google Chromecast of Apple TV. En dat allemaal vanop je eigen wakamaka-smartphone.

In samenwerking met Telenet.

Reageer op artikel:
Legendarische ‘Freestyler’-clip kreeg een al even legendarische make-over
Sluiten