Lena
Lena Life 1 aug 2019

Zo richt je zelf een coole zomerbar in met fris bier en goede beats

Nu de zon er terug is verlangen we allemaal naar die zomerse en relaxte sfeer: niks moet, niksen mag. Haal daarom je inspiratie uit zonnig Zuid-Amerika en richt zelf een coole zomerbar in met fris bier, een grote lading limoen en goede beats.

1. Zorg voor de juiste zuiderse muziek …

Spotify beschikt over een paar heel geschikte afspeellijsten. Zet op shuffle en dans erop los. (Nu ja, ‘beweeg wat awkward heen en weer’ is waarschijnlijk accurater.)

2. … en voor passend bier

Ga helemaal op in het thema en zorg voor écht zuiders bier, Corona bijvoorbeeld. Serveer het zomerse bier met een schijfje limoen in de hals van de fles – dat geeft het bier niet alleen een frisse toets, het staat nog vrolijk ook.

3. Zoek een originele locatie

Je hebt nu een coole zomerbar, dan wil je ‘m ook wel op een coole plek neerplanten. Dat kan perfect op je eigen terras of in je eigen tuin, maar kleed die voor de gelegenheid dan wel gezellig aan. Denk aan houten kratten met kussens om op te zitten, lampionnen en andere sfeerverlichting.

Houd je de bar kleinschaliger (lees: is het basically een picknickmand met wat bier erin?), dan kun je ook perfect naar de hoogste heuvel van het park trekken om daar te genieten van het uitzicht. Zolang je maar verder denkt dan je neus lang is en je er op de een of andere manier iets speciaals van maakt, zit je goed.

Of … spiek bij Corona zelf. Het biermerk organiseerde eerder deze maand namelijk een afterwork op een heuse Billboard Bar. Jep, op een billboard, dat voor de gelegenheid werd gekanteld en waar mensen dus van een deugddoende verfrissing konden genieten na een veel te lange en vermoeiende werkdag.

4. Entertain je gasten

Of het nu met een goede playlist is, met een tafel vol drank en hapjes of met een heuse barbecue die later op de avond wordt aangestoken, je gasten willen vermaakt worden.

In samenwerking met Corona.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo richt je zelf een coole zomerbar in met fris bier en goede beats
Sluiten