Style

Jazeker, ook je afgedragen witte sneakers kunnen stijlvol zijn

Gooi die Stan Smiths dus nog niet weg

Het internet staat vol artikels over hoe je je sneakers terug witter dan wit krijgt, maar we weten allemaal dat toch liever je portemonnee trekt om een nieuw paar te kopen. Maar moet dat eigenlijk wel? Deze mannen bewijzen dat ook afgedragen sneakers best kunnen. 

Ewan McGregor verscheen deze zomer in ‘Late Night with Seth Meyers’ en wij moeten toegeven dat hij er best goed uitzag. Wij vragen ons spontaan af of onze witte sneakers überhaupt een houdbaarheidsdatum hebben. Zou mooi meegenomen zijn voor onze portemonnee als dat niet zo was.

afgedragen witte sneakers

Ewan’s Stan Smiths zien eruit alsof hij er al even mee in de tuin heeft staan werken en dat kan hem duidelijk geen zak schelen. De korte (maar nog steeds te lange) sokjes verpesten het misschien een béétje, maar verder ziet de beste man er heel oké uit.

Mochten vieze sneakers een trend worden, is dat alvast niets nieuws onder de zon. Ontwerpers en designers uitten eerder al hun voorliefde voor afgedragen sneakers. In 2015 kwam Raf Simons al met Stan Smiths met vuil bestreepte zolen.

afgedragen witte sneakers

Ook voor Gucci moet het allemaal niet zo proper.

Deze samenwerking tussen Vetements en Reebok én de Gucci-sneakers koop je ook gewoon ‘afgedragen’. Tja, kunnen ze tenminste niet meer vies worden.

View this post on Instagram

#VETEMENTSxREEBOK

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Je zou vieze sneakers kunnen zien als een vorm van rebellie en opstand, en in dat opzicht zijn ze best cool (tenminste, als je ze zelf vies maakt). Bovendien past het perfect in de modetrend waarin ‘goedkoop’ terug trendy wordt, zoals ook de IKEA-tassen van Balenciaga.

Moeten we daarom plots allemaal vieze afgedragen sneakers onder ons maatpak gaan dragen? Nee. Die clash zou waarschijnlijk iets te veel van het goede zijn, maar deze schoenen bewijzen wel dat je ietwat minder witte sneakers ook best kunt dragen op andere plekken dan een zomers festivalterrein.

Wil je ze toch terug stralend wit krijgen?

09-09-2018 - Lesley