Britt
Britt Life 9 jul 2019

Zo organiseer je een geslaagde afterwork

Na een lange week vol saaie vergaderingen, vloeken op het verkeer en kapotte koffiemachines hebben jij en je collega’s nood om wat stoom af te blazen. Met deze tips organiseer je een geslaagde afterwork, leren jullie elkaar op een andere manier kennen en worden je collega’s misschien wel vrienden. 

1. Ga weg van de werkvloer

Je hebt al de hele week op de werkvloer gespendeerd, dus vermijd een afterwork-drink op het werk zelf. Zo kom je beter los van de werksfeer, waardoor jullie ook eens over iets anders kunnen praten. Je collega’s wonen uiteraard niet allemaal in je buurt en daarom is het een goed idee om iets dichtbij het werk te zoeken.

2. Zorg voor sfeervolle muziek en … passend bier

Zakken jullie na het werk niet zomaar af naar het café om de hoek, maar organiseer je bijvoorbeeld een barbecue bij collega’s thuis? Ga dan voor een afterwork in thema en haal inspiratie uit het zonnige Zuid-Amerika.

Denk: een zomerbar vol fris bier, veel limoen en goede beats. Echt zuiders bier kan natuurlijk niet ontbreken, dus haal er een bak Corona bij en serveer het bier ijskoud met een limoenschijf in de hals van de fles. Ay caramba!

3. Praat niet over het werk

Of toch niet de hele tijd, want dat doe je aan de koffiemachine ook wel. Een afterwork is vooral bedoeld om elkaar wat beter te leren kennen los van jullie functieomschrijving. Geen idee waar je dan wél over begint of schrik om de hele tijd over het weer te praten? Stel vragen over huisdieren, reizen en allerlei andere topics die je op café bovenhaalt. Wie weet is je collega van de boekhouding een fervente roadtripper en kan hij je nog wat tips geven.

4. Ontspan

Dit klinkt misschien logisch, maar een afterwork is pas geslaagd als iedereen het naar zijn zin heeft. Als je het hele gebeuren als een verplichting ziet zul je er niet veel aan hebben, en je collega’s ook niet. Relax, wees blij dat je werkdag erop zit en kijk waar de avond jullie brengt.

5. Neem de tijd

Prop die afterwork niet tussen een salesmeeting en een dinertje met je lief in, want dan moet je er halverwege je eerste drankje al vandoor. Zo mis je de beste verhalen en geef je de indruk dat je hier helemaal geen zin in hebt. Terwijl dat misschien wél zo is, want afterworks kunnen oprecht tof zijn!

In samenwerking met Corona.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo organiseer je een geslaagde afterwork
Sluiten