Rajno
Rajno Life 22 jan 2019

Kun je ook afvallen zonder superfoods en en hippe diëten?

Mogen er na de vakantie wel een paar extra kilo’s af, maar ontbreekt het je aan motivatie? De lijst met hippe diëten en superfoods blijft elke dag groeien en op den duur zie je door de bomen het bos niet meer. Maar zijn al die macrobiotische producten en veganistische recepten ook echt nodig? 

Keuzestress

Als we afvallen herleiden naar de essentie is het simpel: eet minder dan je normaal zou doen en zorg ervoor dat je onder je dagelijks benodigde calorie-inname zit. Waarom al die populaire diëten dan bestaan? Omdat mensen nood hebben aan houvast en graag een voedingsschema opstellen dat werkt voor hen en en waar ze zich goed bij voelen.

Stel in 5 stappen een voedingsschema samen en val makkelijker af (of bouw spieren op)

Is het nodig?

Al die populaire en gehypete diëten lijken in essentie nogal op elkaar en kunnen zeker geen kwaad als ze door een voedingsdeskundige met verstand van zaken zijn opgesteld. Het doel is immers om af te vallen en elke diëtist heeft hier wel een geschikte manier voor – en de ene methode zal voor jou al beter werken dan de andere.

Al die hysterische diëten zijn in het leven geroepen om je voedingspatroon, eetgewoontes en gedrag even om te gooien en dat is niet slecht, zeker niet in combinatie met een bezoekje aan een diëtist of voedingsdeskundige. Er zijn veel mensen die een schop onder hun kont nodig hebben en voor wie een radicale verandering nu eenmaal het beste werkt.

Maar is het ook echt nodig? Door radicaal het roer om te gooien verhoog je ook de drang om jezelf te bewijzen, tegenover jezelf én anderen. En als die druk te hoog wordt, geven velen het dan maar meteen op. Stel daarom haalbare doelen op en maak een passend voedingsschema voor jezelf.

Een populair dieet is dus niet per se nodig om af te vallen, maar het kan wel helpen. Ben jij niet zo trendgevoelig, neem dan op een consequente manier je voedingspatroon onder handen. Diëten zijn bedacht om je op weg te helpen, maar ze zijn niet heilig en met een gezonde dosis discipline kom je ook al een heel eind.

Zonder inspanning toch afvallen? Deze 6 aanpassingen maken het verschil

Reageer op artikel:
Kun je ook afvallen zonder superfoods en en hippe diëten?
Sluiten