Jan
Jan Cars 6 feb 2019

Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is de retrodroom van iedere autoliefhebber

Kracht, souplesse, snelheid, elegantie én sportieve prestaties, wat heeft een man nog meer nodig om verliefd te worden op deze Alfa Romeo GTV uit 1969? 

In alle opzichten een unieke Alfa Romeo

De Alfa Romeo 1750 GT Veloce-coupé was een uiterst elegante verschijning op de weg en blonk uit in hanteerbaarheid, voor die tijd een absoluut pluspunt. De wagen had maar liefst vijf versnellingen, schijfremmen, vier sportief uitziende wielen, verstelbare stoelen en een zeer compleet dashboard. Een ware natte droom voor de mannen van de late sixties dus.

De klassieke investering voor de echte liefhebber

Tegenwoordig kijken we van dergelijke eigenschappen niet meer op. We vragen ons hooguit af hoeveel de wagen verbruikt, hoe stil hij is en welke snelheid hij haalt. Toch blijft de liefde voor een oldtimer als de Alfa Romeo 1750 GTV bestaan. Als je er dan één spot, is dat bijzonder. Als die dan ook nog eens te koop staat is het een unicum.

Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is de retrodroom van iedere autoliefhebber

Restauratiekosten: 30.000 dollar

Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is recent gerestaureerd, prachtig afgewerkt in metallic grijs, compleet met een zwart interieur. Dit exemplaar lijkt in een uitzonderlijk goede staat te verkeren en wordt nu te koop aangeboden.

De wagen is met veel liefde en geduld gerepareerd: ruim 1000 manuren en een dikke 30.000 dollar werden er in geïnvesteerd. Voor de liefhebber: de aanpassingen omvatten bijvoorbeeld een set van sidedraft Weber-carburateurs, Rota-lichtmetalen wielen, een Stinger-uitlaat, en nog veel meer.

Wat moet deze wagen kosten? Na een online veiling verwisselde dit pareltje voor 66.600 dollar (net geen 60.000 euro) van eigenaar.

Zelf zin om een oldtimer te kopen?

Een oldtimer kopen? Hierop moet je letten

Bron: Blessthisstuff

Reageer op artikel:
Deze Alfa Romeo GTV uit 1969 is de retrodroom van iedere autoliefhebber
Sluiten