Jutta
Jutta Entertainment 30 jun 2018

Daar gaat je middag: Google Earth laat je nu echt alles meten

Google Maps en Google Earth hebben veel overeenkomsten, hoewel die laatste vaak nog een stuk verder gaat dan jouw standaard routeplanner. Nu komt de online wereld met een geinige en unieke functie: de mogelijkheid om van alles en nog wat te meten.

Google Earth meet de wereld

De nieuwe feature van Google Earth werd aangekondigd op de blog van Google en stelt je in staat om heel precies te meten hoeveel afstand er tussen twee willekeurige punten op aarde zit. Het resultaat dat je krijgt is de afstand in vogelvlucht, en dus niet – zoals bij Google Maps – de kilometers die je moet wandelen, fietsen of autorijden.

Daarnaast kun je exact bepalen wat de oppervlakte is van een bepaald woonblok of van dat eiland in de Caraïben dat je zo graag wilt kopen.

Google Earth

Deze tool is vanaf vandaag beschikbaar in de Chrome-versie van Google Maps. Pas alleen wel even op met het openen van die versie, want hij kan behoorlijk zwaar zijn voor je browser. Later deze week moet de functie ook toegevoegd worden aan de Android-versie van Google Earth om vervolgens ook nog te verschijnen in een iOS-versie. Dat duurt echter nog een tijdje.

Een leuke activiteit op een luie zondag

Leuk om uit te zoeken is bijvoorbeeld de precieze afstand van je eigen huis naar je werk (en onthou: vogels hebben geen last van file). Je kunt ook eens meten wat de oppervlakte van je favoriete café is (en beseffen dat je eigenlijk alleen die ene vierkante meter aan de toog daadwerkelijk benut).

Iets exotischer ingesteld? Zoek dan eens uit hoever je precies van de Taj Mahal woont, hoeveel vierkante meter Louvre je moet doorworstelen op die volgende trip naar Parijs

Kortom, genoeg leuke mogelijkheden om uit te testen op een moment dat je echt even niks te doen hebt. Een luie zondag is wat dat betreft een perfect moment.

Realitycheck voor je bucketlistbestemmingen

Reageer op artikel:
Daar gaat je middag: Google Earth laat je nu echt alles meten
Sluiten