Noah
Noah Entertainment 7 jun 2019

Wil je alles bekijken wat er op Netflix staat? Zoveel tijd heb je dan nodig

We kennen het allemaal: je ploft neer in de zetel, zet Netflix aan en vervolgens heb je geen idee wat je wilt bekijken. Op zulke momenten lijkt het aanbod van de streamingdienst weleens beperkt. Als je echter even uitrekent hoeveel tijd je kwijt bent aan het volledige Netflix-aanbod, blijkt dat wel mee te vallen. 

Vier jaar non-stop Netflix

Door de slimme homepage van Netflix heb je amper een idee van de exacte hoeveelheid aan films, series en documentaires die de streamingdienst je aanbiedt. Het Britse onderzoeksbureau Ampere Analysis besloot daar verandering in te brengen en zette een opvallende studie op poten, in opdracht van de Britse mediawaakhond Ofcom.

Het doel? Het aanbod van Amazon Prime Video, BBC iPlayer en Netflix vergelijken. Dat is voor ons niet zo interessant, maar één detail uit het resulterende rapport wel: het geeft namelijk ook aan hoeveel jaar aan content er op Netflix staat. En dat blijkt een duizelingwekkende hoeveelheid van maar liefst vier jaar te zijn.

Dan hebben we het dus over vier jaar lang elke seconde naar je scherm staren. Nul pauzes, geen slaap. Hierbij moeten we wel opmerken dat het dus om het Britse aanbod van Netflix gaat, dat net iets verschilt van het aanbod waar wij hier gebruik van kunnen maken. Zo ver zit het Belgische aanbod er echter niet vanaf, dus ook hier zullen we wel minstens drie jaar kunnen bingen.

Het stopt nooit

Die vier jaar gaat dus uit van het huidige aantal series en films, terwijl er in die vier jaar ook weer een lading aan nieuwe content bij zal komen. De streamingdienst steekt jaarlijks miljarden dollars in nieuwe content, een lawine die alsmaar heftiger wordt. De kans dat je Netflix dus ooit gaat inhalen, is nihil.

Opvallend genoeg komt Prime Video in Engeland verrassend dicht in de buurt van Netflix, qua aanbod. In België is Amazons dienst ook beschikbaar, maar is het aanbod een stuk beperkter.

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wil je alles bekijken wat er op Netflix staat? Zoveel tijd heb je dan nodig
Sluiten