Jutta
Jutta Wheels 29 jul 2019

De elektrische step: alles wat je moet weten voor je opstapt

Een elektrische step is een pak sneller dan te voet gaan en een pak minder inspannend dan de fiets nemen. Geen wonder dus dat het transportmiddel boomt. Dit moet je weten over elektrische steps:

De voordelen

Een paar jaar geleden wilde je nog niet dood gezien worden op zo’n suf ding, tegenwoordig tel je niet meer mee als je niet minstens af en toe op een deelstep rondcruiset. Nog niet helemaal mee? Dit zijn de voordelen van een elektrische step.

De nadelen

Verstandige mensen verdiepen zich ook in de mindere kantjes voor ze een nieuw gadget kopen. Dit zijn de nadelen van een e-step.

Wat moet je weten als je een elektrische step wilt kopen?

De snelheid, grootte, gewicht, de actieradius, betrouwbaarheid en de prijs zijn zeker van belang wanneer je een step koopt. Daarnaast zijn er nog wel een aantal specs waar je rekening moet houden.

Mag je met twee op een e-step?

Ben jij een van die gemotiveerde denkers die gelooft dat alles kan zolang je het maar wilt? Dan heeft de wegcode ook nog iets te zeggen over of je met twee op een elektrische step mag.

Zeker zijn dat je met twee mag cruisen? Dan is deze step voor twee misschien wel iets voor jou!

Hoe snel mag je rijden?

De maximale snelheid die de step haalt is niet noodzakelijk de toegelaten snelheid. Die ligt in België sinds kort op 25 km per uur. Klik als je meer wilt weten over de snelheid van een elektrische step.

Is een elektrische step milieuvriendelijk?

Dat ze op elektriciteit rijden wekt de indruk dat ze ook milieuvriendelijk zijn, maar dat valt in de praktijk nogal tegen, want ze zijn niet zo milieuvriendelijk als je dacht.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De elektrische step: alles wat je moet weten voor je opstapt
Sluiten