Wheels

Maak kennis met de elektrische fiets die helemaal niet op een e-bike lijkt

Euh, waar zit die accu juist?

Denk jij bij een elektrische fiets ook aan een vrij logge tweewieler waarmee je liever niet gezien wordt? Dat beeld is lichtjes achterhaald, en dat bewijst deze elektrische fiets van Ampler maar al te goed. Deze e-bike is uiteraard uitgerust met een accu, alleen hebben ze die netjes verstopt.

De elektrische fiets die niet op een e-bike lijkt

Als je niet beter wist, zou je zomaar denken dat dit een traditionele fiets is. (Lees: dat je die berg dus niet zonder hijgen op raakt.) En toch is niks minder waar: Ampler is erin geslaagd om een elektrische fiets te creëren die er helemaal niet zo uitziet.

De fiets komt in drie spannende uitvoeringen: je kunt ‘m krijgen als sportieve city-bike, als toerfiets en als sportieve mountainbike. De drie fietsen bieden je met zo’n zeventig kilometer voldoende bereik en de accu laadt snel op, want na een uurtje laadtijd kun je alweer 33 kilometer verder. Een volledige lading duurt circa 2,5 uur.

elektrische fiets elektrische fiets

Soepel, intuïtief en veilig

De elektrische fiets van Ampler geeft je volledige controle. De koppelsensor van de fiets meet constant hoe hard je fietst en berekent het ondersteuningsniveau voor de elektromotor. De motor biedt op een efficiënte manier hulp, want hoe harder je trapt, hoe minder ondersteuning de motor levert. Hierdoor hebt je altijd de controle over de fiets én het maakt het allemaal net iets veiliger.

Net een gewone fiets

Het grote voordeel van de Ampler is dat ‘ie ook qua looks heel erg op een gewone fiets lijkt – de accu is namelijk netjes verwerkt in het frame. Zo heb je er tijdens je tocht geen last van én is de kans op beschadiging minimaal. (Of je je vrienden wijsmaakt dat je volledig zelf trapt, kies je natuurlijk zelf.)

De elektrische fiets is bijna volledig vervaardigd uit lichte materialen. Handig, want een e-bike van Ampler weegt in het beste geval slechts 14 kilo en doet daarmee niet onder voor de doorsnee stadsfiets. Aan het gewicht merk je dus ook al niet dat je op een e-bike fietst.

Nog zo’n pareltje is de Cowboy, een stoere e-bike van Belgische makelij.

22-10-2018 - Jan