Jan
Jan Entertainment 25 apr 2018

Er komt een animatieserie van ‘Fast & Furious’ naar Netflix

Netflix vindt zichzelf graag opnieuw uit. Nu wil de streaminggigant de populaire ‘Fast & Furious’-films omzetten in een animatieserie. Volgens nieuwssite The Hollywood Reporter gaat het om een eerste serie die zal worden geproduceerd in samenwerking met DreamWorks.

Netflix-deal met DreamWorks

De deal met DreamWorks stelt Netflix in staat om zich te oriënteren op de gigantische filmbibliotheek van Universal. Verwacht wordt dan ook dat Netflix in de toekomst meerdere filmtitels zal willen gebruiken als basis voor animatiefilms. De deal tussen beide partijen bestaat al geruime tijd en er zijn al diverse titels uitgebracht. Denk maar aan ‘Trollhunters’, ‘Spirit Riding Free’ en ‘All Hail King Julien’. Inmiddels heeft de studio al zeventien Emmy Awards en maar liefst 21 nominaties voor de Daytime Emmy in de wacht gesleept.

Vin Diesel als producent

De animatieserie vertelt het verhaal van Tony Toretto. Hij is de neef van Dom, een personage dat wordt gespeeld door niemand minder dan Vin Diesel. Tony en zijn vrienden worden door de overheid gerekruteerd om te infiltreren in een racecompetitie voor de elite. De racecompetitie is echter een dekmantel voor een misdaadorganisatie die als doel heeft om de gehele aarde te onderwerpen.

Het personage van Vin Diesel staat overigens dichtbij de productie: samen met Neal Moritz en Chris Morgan zal Vin de serie gaan produceren. Er zijn echter meerdere namen bekend die aan de animatieserie zullen meewerken.  Zo zullen Tim Hedrick (DreamWorks ‘Voltron Legendary Defender’) en Bret Haaland (‘All Hail King Julien’) worden toegevoegd als uitvoerende producers en showrunners.

‘The Fast & The Furious’ 9 en 10

Op dit moment is nog niet bekend welke acteurs hun stemmen zullen uitlenen aan de productie, en ook op de voorlopige releasedatum is het nog wachten. De diehard fans van ‘The Fast & The Furious’ kunnen overigens hun hart ophalen vanaf april 2020, want dan verschijnt het negende deel van de filmreeks. Het tiende en laatste deel verschijnt volgens de planning exact een jaar later, in 2021.

Reageer op artikel:
Er komt een animatieserie van ‘Fast & Furious’ naar Netflix
Sluiten