Alrik
Alrik Entertainment 9 jul 2019

11 geniale animatieseries voor volwassenen op Netflix

De zomer is van Netflix. Meer dan ooit draait het deze zomer namelijk om het aanbod van de streaminggigant, veel meer dan om wat de Vlaamse televisiezenders je voorschotelen. En tussen al die steengoede films en series zitten ook heel wat geniale animatieseries – ja, ook voor volwassenen. 

De beste animatieseries op Netflix

Uiteraard staan in de best beoordeelde series op Netflix hits als ‘Breaking Bad’, ‘Fargo’, ‘Narcos’, ‘Stranger Things’, ‘Friends’ en ‘House of Cards’. Maar ook animatieseries als ‘Rick and Morty’ of ‘Archer’ scoren goed. Dit zijn de acht beste animatieseries op Netflix, gerangschikt op IMDb-rating. De meeste series zijn gemaakt voor volwassenen, maar ook de enkele kinderseries in het rijtje zijn het bekijken waard.

‘Rick and Morty’ – 9,3 op IMDb

‘Rick and Morty’ is geniaal. Deze hilarische sciencefictionserie volgt de bizarre avonturen van wetenschapper Rick en zijn sullige veertienjarige kleinzoon Morty. Op Netflix staan de volledige drie seizoenen, met allemaal tien afleveringen van iets meer dan twintig minuten. Zeg op een regenachtige zondag eens al je plannen af en we verzekeren je dat je in één dag helemaal bij bent.

 

‘Archer’ – 8,7 op IMDb

‘Archer’ is een van onze favoriete series en steekt op sublieme wijze de draak met het spionagegenre. Grof, komisch en vlijmscherp. De serie gaat over Sterling Archer, de meest levensbedreigende geheim agent op de planeet.

Hij werkt voor de niet bepaald functionerende veiligheidsdienst ISIS, onder het juk van zijn dominante moeder Malory. De collega’s van de veiligheidsdienst kunnen elkaar vaak niet luchten of zien en de missies doen vaak meer slecht dan goed. ‘Archer’ moet je gezien hebben.

‘Disenchantment’ – 7,2 op IMDb

‘Disenchantment’ is een serie van de makers van ‘The Simpsons’ en heeft de fantasy-vibe van ‘Game of Thrones’ en ‘Dungeons & Dragons’. De serie speelt zich af in de middeleeuwen, in het landje Dreamland, en volgt de avonturen van Bean, de prinses van het koninkrijk. Ze is een opstandige, rebelse alcoholiste die voornamelijk een normaal leven van een 19-jarige wil leiden. Geniaal.

‘Young Justice’ – 8,7 op IMDb

‘Young Justice’ is een Amerikaanse animatieserie, gemaakt door Brandon Vietti en Greg Weisman. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige strips van DC Comics en gaat over een nieuwe groep superhelden, gevormd door Aqualad, Robin, Kid Flash en Superboy.

‘Adventure Time’ – 8,6 op IMDb

‘Adventure Time’ ken je misschien als ‘Tijd voor Avontuur’, uit de tijd van Cartoon Network. Prima serie om op te zetten als je je drukke neefjes of nichtjes even niet meer aankunt.

‘BoJack Horseman’ – 8,5 op IMDb

Door naar ‘BoJack Horseman’, een geniale tragikomische animatieserie. Die gaat over BoJack Horseman, die in de jaren ’80 en ’90 de ster was van de sitcom ‘HorsinAround’ (over epische animatieseries gesproken). Nu, 25 jaar later, zit zijn carrière in het slop en probeert hij er geforceerd nog wat van te maken in Hollywood, maar dat duwt hem alleen maar verder in een treurige midlifecrisis.

‘Final Space’ – 8,4 op IMDb

Nadat een gevangen mens een lieve edoch planeten verwoestende alien ontmoet, gaat hij op een buitenaards avontuur. Best een leuke kinderserie, dus check ‘m vooral eens met je neefjes of nichtjes.

 

‘Steven Universe’ – 8,3 op IMDb

‘Steven Universe’ ken je wellicht ook nog van Cartoon Network. Lekker drukke serie over een ventje dat een wapen probeert te vinden voor een komeet die op zijn stad afraast.

‘Family Guy’ – 8,2 op IMDb

‘Family Guy’ kennen we allemaal. Peter Griffin, de infantiele vader die in het bezit is van een behoorlijk zieke geest. Stewie, de slimme baby met een Brits accent die de wereld wil veroveren. Brian, de antropomorfe hond van de familie die de meest wijze is van het stel. De op het eerste gezicht brave echtgenote Lois. Zoon Chris, die veel op zijn vader lijkt. Dochter Meg, een gefrustreerde puber. Tel dit allemaal bij elkaar op en je hebt een van de meest hilarische series ooit gemaakt.

‘Paradise PD’ – 7,0 op IMDb

Een gedreven jonge agent sluit zich aan bij het chaotische landelijke politiekorps dat door zijn vader wordt geleid. Bloed, hilariteit, maatschappelijke thema’s; alles komt voorbij. Het is niet voor niets dat je minimaal zestien jaar oud moet zijn om deze animatieserie op Netflix te mogen bekijken.

 

‘Big Mouth’ – 8,1 op IMDb

In deze gedurfde comedy (vanaf 12 jaar) zetten de verrassingen en verschrikkingen van de puberteit het leven van vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg op hun kop. Als je van van het coming of age-genre houdt, dan is dit vast een van je favoriete animatieseries op Netflix.

Ook leuk: Er komt een animatieserie van ‘Fast & Furious’ naar Netflix

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
11 geniale animatieseries voor volwassenen op Netflix
Sluiten