Jelle
Jelle Entertainment 6 feb 2019

Klaar met ‘Fortnite’? Misschien is ‘Apex Legends’ iets voor jou

‘Fortnite’ is een van de populairste games van het afgelopen jaar en kent inmiddels tientallen miljoenen spelers. De ontwikkelaar verdient bakken geld aan het spel en … dan kun je natuurlijk kapers op de kust verwachten. Vorig jaar kreeg ‘Call of Duty Black Ops 4’ bijvoorbeeld zijn eigen Battle Royale-modus, genaamd Blackout. En in ‘Battlefield V’ moet zo’n modus ook nog geïntroduceerd worden. Liever iets gratis? Geef ‘Apex Legends’ dan een kans.

‘Apex Legends’ is meteen een succes

‘Apex Legends’ werd deze week aangekondigd en meteen ook gelanceerd. Je kunt de game installeren op je pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het is de nieuwe game van Respawn Entertainment, die je wellicht kent van de twee ‘Titanfall’-games. Hoewel ‘Apex Legends’ zich afspeelt in de wereld van ‘Titanfall’, moet de game wel los van die serie worden gezien.

Zo zul je er bijvoorbeeld geen Titans in vinden, de grote mechs waarmee je tijdelijk erg sterk was. De reden hiervoor is simpel: balans. Omdat ‘Apex Legends’ een Battle Royale-game is, heb je maar één leven. Het zou vervelend zijn als dat verspild werd wanneer je oog in oog staat met een grote vijand, toch?

‘Titanfall’ staat bekend om haar snelheid en die heeft de ontwikkelaar ook in deze game proberen verwerken. Je verplaatst je erg snel in de wereld en er is veel actie. Je speelt het spel met maximaal zestig spelers en wordt altijd in een squad van drie spelers geplaatst.

apex legends

Voor je begint, kies je uit een van de beschikbare klassen, waarbij elke klasse zijn eigen voordeel heeft. Tot slot wil de ontwikkelaar ervoor zorgen dat je ook na je dood in het spel blijft hangen. Wanneer je wordt afgeknald, blijft er namelijk een ‘token’ achter op je lichaam. Een teamlid kan dat oppakken en naar een respawn-plek brengen, waardoor je weer in actie komt.

Je kunt het spel nu al spelen en het heeft inmiddels één miljoen gebruikers.

Reageer op artikel:
Klaar met ‘Fortnite’? Misschien is ‘Apex Legends’ iets voor jou
Sluiten