Lesley
Lesley Stuff 7 okt 2018

Wanneer speelgoed kunst wordt: dit Apple Park is gemaakt van LEGO

Vroeger prutste je zelfverklaarde kunstwerken in elkaar met de blokjes, nu kun je je vergapen aan échte kunst die van LEGO is gemaakt. Het Deense merk stunt wel vaker met eigen creaties en nu is dus ook het Apple Park vereeuwigd in pastic.

Apple Park van LEGO

Eerder dit jaar stuntte LEGO al met een werkende Bugatti van LEGO en het bedrijf ging ook al met plantaardige steentjes aan de slag – die sinds kort in de digitale schappen liggen. Maar niet het merk zelf, wel de diehard-fans verrassen ons keer op keer. Zo wist een enthousiasteling uit New York het Apple Park na te bouwen, in LEGO-blokjes. Het nieuwe – gigantische – hoofdkantoor van de techgigant is erg indrukwekkend en dat is zijn LEGO-tegenhanger ook.

De handige speelgoedarchitect had er maar liefst 85.000 steentjes voor nodig, waarvan 1.647 boompjes. Hij heeft er twee jaar over gedaan om het kunstwerk op te tuigen. Het resultaat is een bouwwerk van ongeveer drie vierkante meter en – hou je vast – 35 kilo.

apple park lego apple park lego apple park legoapple park lego

De creatieveling heeft zich gebaseerd op beelden die door drones zijn geschoten. Hij bouwt normaal gezien vooral wolkenkrabbers van LEGO, maar was zo onder de indruk van het bouwwerk van Tim Cook en Co. dat hij een uitzondering maakte.

Van de parkeergarage tot het Steve Jobs Theatre waarin nieuwe producten worden onthuld: alles is tot in detail in plastic gerealiseerd.

apple park legoapple park legoapple park legoapple park legoapple park lego

De echte nieuwe campus van Apple beslaat zo’n 261.000 vierkante meter, en is gebouwd op 40 hectare grond. Alleen het fitnesscentrum voor de werknemers beslaat al 2300 vierkante meter. Ook aan wandel- en hardlooproutes is gedacht, in totaal drie kilometer lang. De speelgoedvariant is toch ook zo’n drie vierkante meter groot, en dat is gigantisch in speelgoedtermen. Op Flickr vind je alle foto’s van het LEGO-pareltje.

Deze Bugatti is gemaakt van lego en … hij rijdt echt

Reageer op artikel:
Wanneer speelgoed kunst wordt: dit Apple Park is gemaakt van LEGO
Sluiten