Thomas
Thomas Cars 30 nov 2018

Elon Musk kan inpakken, want hier is de gruwelijke Audi E-Tron GT

Nog niet eens zo heel lang geleden had Tesla min of meer een monopoliepositie als het ging om elektrische auto’s. Er waren wel andere bolides die op elektriciteit reden, maar die konden simpelweg niet tippen aan de auto’s van Elon Musk. Die tijd is inmiddels wel voorbij en steeds meer merken komen met auto’s die geen benzine of diesel meer nodig hebben. Onlangs toonde Audi hun nieuwe E-Tron GT en wij hebben hem meteen op ons verlanglijstje gezet.

De nieuwe elektrische Audi verschijnt helaas pas in 2021, maar als we op de eerste afbeeldingen en specificaties af mogen gaan, is hij het wachten zeker waard. Hij is niet alleen bloedmooi, maar ook nog eens bizar snel. Qua looks lijkt hij het meeste op een A7 Sportback, maar we zien ook accenten van de R8. En die vergelijking gaat ook op als we kijken naar de prestaties van de wagen.

Sneller dan Tesla

De Audi E-Tron GT is uitgerust met een 90 kWh lithium-ion-batterij die wordt gebruikt om twee motoren van kracht te voorzien. Dat is er eentje per wielas en dankzij die all-wheel drive-uitrusting wordt de 590pk waarover de auto gaat beschikken dus netjes verdeeld.

Volgens Audi moet de E-Tron GT hierdoor binnen 3.5 seconden op de 100 kilometer per uur zitten en heeft hij een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Dat is dus sneller dan de gemiddelde Tesla.

audi e-tron gt

Dat zijn indrukwekkende cijfers, maar daar blijft het niet bij. Als je een elektrische auto wilt kopen is ook het bereik belangrijk. Volgens Audi kun je een kleine vierhonderd kilometer rijden op een volle batterij. Dat is niet bijzonder indrukwekkend, maar de oplaadsnelheid is dat wel.

Audi belooft dat je bij een lege batterij binnen de twintig minuten weer op 80% zit. Die snelheid geldt wel enkel als je gebruik maakt van een snellaadpaal, en daarnaast kun je ‘m ook nog draadloos opladen.

Pittig prijskaartje

Verder is de E-Tron GT gewoon een heel impressionante Audi. Niet alleen het interieur is stijlvol, maar hij bulkt ook nog eens van de technologische hoogstandjes en de luxe. Het blijft natuurlijk een concept op papier, maar het zal ons niet verbazen als hij over ruim twee jaar zo de fabriek uit komt rollen. Wij beginnen alvast met sparen, want hij gaat naar verwachting ruim 100.000 euro kosten.

audi e-tron gtaudi e-tron gtaudi e-tron gtaudi e-tron gt audi e-tron gt

Nog meer Audi’s met Tesla-allures?

Deze Audi S5 is vanbinnen stiekem een Tesla Model S

Reageer op artikel:
Elon Musk kan inpakken, want hier is de gruwelijke Audi E-Tron GT
Sluiten