Jutta
Jutta Cars 27 nov 2018

Deze Audi S5 is vanbinnen stiekem een Tesla Model S

Meestal is Tesla niet zo’n fan van mensen die gaan rommelen aan hun auto’s, maar zelfs zij zouden blij moeten zijn met monteur Samuel Polyak. De man lijkt dusdanig onder de indruk van de Tesla-motoren dat hij ze in allerlei auto’s stopt die voorheen gulzig benzine slurpten. Zo besloot hij bijvoorbeeld om de motor van een Tesla Model S 85 te verwerken in een Audi S5, waardoor de auto opeens een stuk duurzamer werd.

Opvallend stille Audi s5

De bijzondere Audi S5 werd gespot door een andere monteur, Richard Benoit, tijdens het Supercharged Sunday-evenement voor elektrische motoren in augustus. Het viel hem op dat de Audi wel erg stilletjes voorbijreed en hij besloot op onderzoek uit te gaan. Het bleek dat de Audi uitgerust was met de motor en batterij van een Tesla Model S en diep in zijn binnenste dus eigenlijk een Tesla was.

Grote interesse in “nep-Tesla’s”

Uiteraard was de interesse van Benoit gewekt en werd de auto uitgebreid besproken. Gelukkig is daar meteen ook een YouTube-filmpje van gemaakt, zodat het lijkt alsof je er zelf ook gewoon bij was.

Het is wel een interessante gedachte om de krachtige elektrische Tesla-motor in een andere auto te verwerken, en nadat het filmpje online was verschenen bleken veel mensen het daarmee eens. Het bedrijf van Polyak, genaamd PolyKup, wordt sindsdien bedolven onder de mails. De Pool is in ieder geval al een tijdje bezig met het transformeren van vervuilende auto’s naar duurzame modellen en nu willen plots veel meer mensen hun oude auto omtoveren tot een elektrische variant.

Extra bron van inkomsten

Tesla zou in principe blij moeten zijn met het bedrijf, aangezien het ervoor zorgt dat benzine slurpende auto’s worden vervangen door elektrische varianten. En dat is uiteindelijk ook het doel dat de elektrische automaker nastreeft.

Misschien is het wel een idee voor Tesla om de motoren in de toekomst ook gewoon los te verkopen, zodat onafhankelijke autobouwers ermee aan de slag kunnen. Dat zou Musk en co. een mooi extra zakcentje opleveren, en dat komt wel van pas als je met zoveel megalomane projecten tegelijk bezig bent. Binnenkort moet ook de Model 3 voor extra geld zorgen, aangezien Elon Musk de productie wil gaan opschroeven naar 7000 units per week.

Knallende cijfers Model 3 zetten Tesla eindelijk écht op de kaart

Reageer op artikel:
Deze Audi S5 is vanbinnen stiekem een Tesla Model S
Sluiten