Alrik
Alrik Entertainment 3 mei 2019

‘Avengers: Endgame’ doodleuk uitgezonden op tv in de Filipijnen

De meest recente Marvel-film is hot topic op dit moment, maar als je op de Filipijnen woont, kun je helemaal niet meer om ‘Avengers: Endgame’ heen. Daar is een illegale bootleg van de film doodleuk op de televisie uitgezonden.

‘Avengers: Endgame’ op tv in de Filipijnen

Door de concurrentie van streamingdiensten en de illegale downloads is het voor tv-producenten tegenwoordig behoorlijk lastig om knallende kijkcijfers te halen. Modern problems require modern solutions, moet de kabelzender Orient Cable and Telecommunications gedacht hebben, want zij zonden integraal een gekopieerde bootleg van ‘Endgame’ uit. Goed gevonden, maar zoiets komt natuurlijk wel uit.

Toen ‘Avengers: Endgame’ op tv werd uitgezonden bleef dat – niet geheel verrassend – niet onopgemerkt in de Filipijnen. De zender is aangeklaagd door Teatro de Dapitan, waar de bootleg is gekopieerd. En het lijkt logisch dat Marvel Studios zich er ook nog wel even mee zal bemoeien.

‘Avengers: Endgame’ verpulvert alle records

Niet dat Marvel Studios zich druk hoeft te maken, want ondanks wat minder Filipijnse bezoekers is de Avengers-film goed bezig. In het eerste weekend haalde de film al 1,223 miljard dollar binnen. Meer dan een kwart van die opbrengsten is te danken aan bioscoopbezoekers in China. Het record is een verdubbeling van het openingsweekend van ‘Infinity War‘, blijkt uit cijfers van Box Office Mojo.

Niet alleen qua opbrengsten, maar ook op het gebied van reviews heeft ‘Avengers: Endgame’ de nodige records gebroken. Zo had de film na het openingsweekend een score van 98% op Rotten Tomatoes. De status op Rotten Tomatoes wordt gezien als de meest betrouwbare graadmeter in de filmwereld. “De film is een wandtapijt van de geschiedenis van Marvel. Dit is alles waar je op hoopte,” schreef een van de recensenten.

Bronnen: Philippine News Agency, Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
‘Avengers: Endgame’ doodleuk uitgezonden op tv in de Filipijnen
Sluiten