Lesley
Lesley Style 4 mei 2019

Zo houd je je baard zacht (en wil je lief je nog steeds kussen)

Blijkbaar zijn baarden uit en dragen hipsters nu een snor. Kan allemaal best zijn, maar een goed verzorgde baard zal altijd stijlvol zijn. Zet dus af en toe de schaar in dat oerwoud van je en hou je baard gehydrateerd en zacht zodat hij niet prikt. Baard blij, lief blij.

1. Trim je baard met een schaar. Vaak.

En voor je met een schaar aan de slag gaat: kam je baard eerst eens. Doe dat eerst met een opwaartse beweging – zodat je net leeuwenmanen krijgt – en kam het haar daarna terug naar de juiste plaats. Op die manier krijg je een goed zicht op welke haartjes ‘uit’ het model van je baard vallen, en kun je eventuele stugge, harde haren eruit halen. Deze stap hoeft maar een halve minuut te duren, maar je legt wel de basis voor die zachte baard.

2. Was je baard regelmatig

Een hydraterende cleanser houdt je baard vochtig én verwijdert elke vorm van vuil, stof of overtollige olie uit je baard. Als je ervoor kiest om zeep te gebruiken, kies dan specifieke baardzeep zodat je je baardharen niet uitdroogt.

baard zacht

3. Gebruik twee keer per dag conditioner of olie

Een baardconditioner of baardolie is de belangrijkste stap. Beide producten zitten vol vitaminen en voedingsmiddelen die je baard zacht houden. De haartjes in je baard krijgen een gezonde schijn en je zult merken dat je baard gemakkelijker in model valt. (En je lief zal nooit meer een opmerking maken over die prikkende baard van je.)

Of je gaat voor conditioner of olie moet je zelf weten, maar het is wel belangrijk dat je het product op de goede manier aanbrengt in je baard. Masseer het product in je baard, naar je huid eronder toe. Dat kan ook met een kam. Olies kun je gerust laten inwerken, bij een conditioner hangt het ervan af of je ‘m er weer moet afhalen of niet.

4. Kam en brush je baard

Een al je haartjes terug op zijn plaats zitten kam je je baard nog eens, meteen ook het ideale moment om te checken of er echt geen stugge haartjes zijn achtergebleven.

5. Werk af met een baardbalsem

Olies en conditioners hebben al een soortgelijke functie, maar een baardbalsem maakt het geheel af. Een dergelijke balsem zit vol voedende ingrediënten die je baard niet alleen zachter maken, maar je haar en huid ook beschermen.

Je hebt maar een beetje van het goedje nodig: smeer wat baardbalsem ter grootte van een erwt in je handen, warm op en verspreid het over je baard met een opwaartse beweging vanaf je kin. Gebruik je handen en een kam om alles terug netjes op z’n plaats te krijgen.

Et voilà … Je baard ziet er terug verzorgd uit en je lief wil je weer kussen. #winserieuzewin

Bron: GQ

Of je kunt ‘m er natuurlijk ook volledig afscheren, zoals Jason Momoa onlangs deed.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo houd je je baard zacht (en wil je lief je nog steeds kussen)
Sluiten