Lesley
Lesley Life 2 feb 2019

Spek voor je bek: de ultieme bacon sandwich van Heston Blumenthal

Wat is dat toch met spek? Wij worden er altijd intens gelukkig van, en het is zowat het enige waar je ons op zondagochtend voor uit bed mag roepen. Nu ja, dat en ochtendseks. Britse topkok Heston Blumenthal kwam met zijn eigen ultieme bacon sandwich en wij maken ‘m voortaan elk weekend. 

Dit heb je nodig voor 1 bacon sandwich

  • 2 sneetjes wit brood
  • 3 plakken buikspek
  • 1 koffielepel neutrale olie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel ketchup
  • 1 koffielepel mayonaise
  • 10 gram gezouten boter

Voor dit recept gebruik je het best buikspek. Buikspek heeft het meeste vet en dus de meeste smaak. Het vet wordt bovendien lekker knapperig in de pan.

bacon sandwich

Zo maak je ‘m

Leg de plakken bacon op een vel bakpapier en plaats er een vel bakpapier op. Rol met een deegroller over de plakken tot ze wat dunner zijn. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snij de plakken doormidden.

Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de plakken gaar en knapperig, maar nog niet bruin. Keer regelmatig om. Haal 2 plakjes uit de pan en houd apart. Bak de rest van de plakken door tot ze extreem knapperig en bruin gekleurd zijn.

Rooster 1 sneetje brood in een broodrooster. Besmeer dit sneetje met de gezouten boter en leg de plakjes bacon op het niet geroosterde sneetje brood. Meng de mosterd, ketchup en mayonaise in een kommetje en serveer erbij om je sandwich in te dopen of besmeer het brood ermee.

Spek voor je bek

Niet zo’n fan van deze bacon sandwich? Jamie Oliver heeft er ook eentje voor je klaar staan. Verder is ook buikspek heerlijk en kun je het vlees ook gewoon in je cocktail gooien. Cheers!

Cocktail o’clock: Old Fashioned met bacon en maple syrup

Reageer op artikel:
Spek voor je bek: de ultieme bacon sandwich van Heston Blumenthal
Sluiten